Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A CUKKINILEVESEK 4.

2017.04.24

LEVESEK LEXIKONJA


CUKKINI LEVES 02.
Hozzávalók:
2 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, darabka cseresznyepaprika, 2 db cukkini, 4 db paradicsom, 2 dl fehérbor, 7 dl baromfihúslé, 1 kiskanál szárított bazsalikom, zöldpetrezselyem

Elkészítése:
Felhevített olajon kicsit megpirítjuk a sóval zúzott fokhagymát meg az apróra vágott cseresznyepaprikát és a vékony karikákra vágott cukkinit, majd lefedve kis lángon hét percig pároljuk. Azután hozzátesszük a forró vízbe mártott, meghámozott, apróra vágott paradicsomot, s felöntjük a borral és húslével, majd megszórjuk bazsalikommal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel, azután még tíz percig főzzük.
Végül ízlés szerint megsózzuk.

 

CUKKINI LEVES 03. (OLASZ - ZUCCHINI SOUP)
Hozzávalók:
1,5 l csirkeleves, 1-1 kg cukkini és burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, fél-fél mokkáskanál szerecsendió és őrölt fehérbors, 1 doboz joghurt, só, 3 db kifli, 1 evőkanál vaj

A burgonyát meghámozva, a cukkinit héjastul karikázza fel. A csirkelevesben tegye fel főni. Tegye hozzá egészben a megpucolt hagymákat. (Ha elkészült a leves, ezeket dobja ki.) Ízesítse a fűszerekkel, majd fedő alatt, gyöngyözve főzze készre. Végül adja hozzá a joghurtot, és mixerrel pürésítse a levest.
A vajon megpirított, félkarikákra vágott kiflivel megszórva tálalja.
(Hidegen is fogyasztható.)

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - CUKKINILEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.