Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


FOKHAGYMALEVESEK 13.

2019.12.19

LEVESEK LEXIKONJA

FOKHAGYMALEVES 10.
(ANGOL-FRANCIA)
Elkészítése:
Forró vízbe 15 gerezd fokhagymát teszünk és megfőzzük.
Pirítós kenyeret kevés olíva olajjal megöntözünk, tányérra tesszük, 1-1 tojás sárgáját ütünk rá.
A tojások fehérjét habverővel belekeverjük a levesbe.
A forró levest rámerjük a kenyérre, és elkeverjük benne a tojások sárgáját.

FOKHAGYMALEVES 11.
Hozzávalók:
2 fej fokhagyma, 1 kisebb hagyma, 2 közepes méretű burgonya

Elkészítése:
A hagymát 1 ek olíva olajban megdinsztelni, amikor üvegesedik, hozzáadjuk a fokhagymát. a fokhagymának meg kell puhulnia, de nem szabad megbarnulnia.
Közben pároljuk meg a burgonyát. ha puha a fokhagyma, öntsünk hozzá 1 csésze csirkehúslevest és a burgonyát, kis lángon 20 perc alatt összefőzni, turmixgépben pépesíteni, majd öntsük vissza a fazékba, és öntsünk hozzá 3 csésze csirkehúslevest és 1 ek apróra vágott kakukkfüvet, és keverjünk hozzá fél csésze tejszínt.
Sózzuk, borsozzuk.

FOKHAGYMALEVES 12.
(SOPA DE AJO)
Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál paprika, 1 liter marhahúsleves (lehet leveskockából is), ízlés szerint só, 4 szelet kenyér, 4 db tojás

Elkészítése:
Az olajat serpenyőbe tesszük, a megtisztított fokhagymát aranyszínűre pirítjuk, de nem szabad megégetni!
Hozzáadjuk a paprikát és a levest.
A négy szelet kenyeret tűzálló tálba teszünk, mindegyik szeletre egy-egy tojást ráütünk.
A levest a kenyerekre öntjük.
A tálat feltesszük közepes lángra, amíg benne a tojások ízlésünknek megfelelő mértékben megfőnek.

FOKHAGYMALEVES AMANDA MÓDRA
Hozzávalók:
2 fej fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, só, bors, kevés fehérbor, 2 dl tejföl, 1 ek reszelt sajt

Elkészítése:
A hagymákat apróra vágjuk, 1 liter sós vízben megfőzzük.
Turmixoljuk, sózzuk és borral, sóval fűszerezzük, 1 dl tejföllel sűrítjük.
Tálaláskor 1-1 kávéskanál tejfölt teszünk a levesre és megszórjuk sajttal.

FOKHAGYMALEVES CIPÓBAN
Hozzávalók:
4 nagyobb gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, arasznyi póréhagyma, 1 liter húsleves, őrölt fehér bors, 2 csapott ek liszt, fél csokor metélőhagyma, 4 db kb. 40 dekás rozscipó

Elkészítése:
A fokhagymát présen áttöröm, majd a vajon épp csak megfuttatom.
Közben a póréhagymát karikára vágom, a fokhagymához adom, és kevergetve 2-3 percig pirítom.
Ezután a levessel fölöntöm, fehérborssal fűszerezem, fölforralom, és a tejszínnel simára kevert liszttel sűrítem.
2-3 percig forralom, aztán leszűröm.
A tálaláshoz a cipók tetejét lecsapom, és a belsejüket kikaparom.
A forró levest belemerem, és metélőhagymát szórok rá. Minden cipót betakarok 1 tetővel.
Nincs külön levesbetét, mindenki annyit kapargat a kenyérbélből, amennyit akar.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - FOKHAGYMALEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.