Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A FOKHAGYMALEVESEK 6.

2017.02.20

LEVESEK LEXIKONJA

FOKHAGYMA
FOKHAGYMALEVES 09.
(SOPA DE AJO)
Hozzávalók:
5 evőkanál olaj, 5-6 gerezd fokhagyma, 20 dkg szikkadt fehér kenyér, 1 l forró víz, 5 szem paradicsom, 2 tojás, egy kevés só

Elkészítése:
Egy lábasban, közepes tűzön megmelegítjük az olajat. Beletesszük a zúzott fokhagymát és diónyi nagyságúra tördelt kenyérdarabokat. Lassan aranyszínűre pirítjuk anélkül, hogy megbarnulna. Felengedjük a forró vízzel, és megsózzuk. Hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott paradicsomot (készíthetjük a nélkül is). Lefödve, takaréklángon 15 percig főzzük a levest. A kenyér megdagad, de nem esik szét. Tálalhatjuk két tojásból készült omlettel, amelyet a leves tetejére helyezünk.

FOKHAGYMALEVES 10. (ANGOL-FRANCIA)
Elkészítése:
Forró vízbe 15 gerezd fokhagymát teszünk és megfőzzük. Pirítós kenyeret kis olíva olajjal megöntözünk, tányérra tesszük, 1-1 tojás sárgáját ütünk rá. A tojások fehérjét habverővel belekeverjük a levesbe.
A forró levest r merjük a kenyérre, és elkeverjük benne a tojások sárgáját.

FOKHAGYMALEVES 11.
Hozzávalók:
2 fej fokhagyma, 1 kisebb hagyma, 2 közepes méretű burgonya

Elkészítése:
A hagymát 1 ek olíva olajban megdinsztelni, amikor üvegesedik, hozzáadjuk a fokhagymát. a fokhagymának meg kell puhulnia, de nem szabad megbarnulnia. Közben pároljuk meg a burgonyát. ha puha a fokhagyma, öntsünk hozzá 1 csésze csirkehúslevest és a burgonyát, kis lángon 20 perc alatt összefőzni, turmixgépben pépesíteni, majd öntsük vissza a fazékba, és öntsünk hozzá 3 csésze csirkehúslevest és 1 ek apróra vágott kakukkfüvet, és keverjünk hozzá fél csésze tejszínt.
Sózzuk, borsozzuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - FOKHAGYMALEVESEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.