LEVESEK LEXIKONJA - A FOKHAGYMALEVESEK 7.

FOKHAGYMA
FOKHAGYMALEVES 12. (SOPA DE AJO)
Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál paprika, 1 liter marhahúsleves (lehet leveskockából is), ízlés szerint só, 4 szelet kenyér, 4 db tojás
Elkészítése:
Az olajat serpenyőbe tesszük, a megtisztított fokhagymát aranyszínűre pirítjuk, de nem szabad megégetni! Hozzáadjuk a paprikát és a levest. A négy szelet kenyeret tűzálló tálba teszünk, mindegyik szeletre egy-egy tojást ráütünk. A levest a kenyerekre öntjük.
A tálat feltesszük közepes lángra, amíg benne a tojások ízlésünknek megfelelő mértékben megfőnek.

FOKHAGYMALEVES AMANDA MÓDRA
Hozzávalók:
2 fej fokhagyma, 1 fej vöröshagyma, só, bors, kevés fehérbor, 2 dl tejföl, 1 ek reszelt sajt
Elkészítése:
A hagymákat apróra vágjuk, 1 liter sós vízben megfőzzük. Turmixoljuk, sózzuk és borral, sóval fűszerezzük, 1 dl tejföllel sűrítjük.
Tálaláskor 1-1 kávéskanál tejfölt teszünk a levesre és megszórjuk sajttal.

LEVESEK LEXIKONJA - FOKHAGYMALEVESEK
Szerző:



