Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - FOKHAGYMALEVESEK 1

2016.10.27

LEVESEK LEXIKONJA

FOKHAGYMA
BASZK FOKHAGYMALEVES
(SPANYOL)
Elkészítése:
4 szelet kenyeret kockázzunk fel és pirítsunk meg. Öntsünk rá 1 liter vizet, sózzuk, borsozzuk és forraljuk fel. Serpenyőben olajon pirítsunk meg 4 gerezd fokhagymát. Ha megpirult, vegyük ki és tegyünk az olajba 2 evőkanál paradicsompürét, főzzük 2 percig, majd adjuk a leveshez a fokhagymával együtt és forraljuk össze.
Két egész tojást verjünk habosra, és tálalás előtt keverjük a leveshez.

 

ERDÉLYI FOKHAGYMALEVES 01.
Hozzávalók:
1-2 fej fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 2 ek olaj, 2 dl tejföl, só, ecet, cukor, kis darab citromhéj

Elkészítése:
Az apróra vágott fokhagymát forró olajban fél percig a cukorral pirítjuk, felöntjük 1,5 l vízzel. A forrástól számítva néhány percig főzzük. Sóval, ecettel, citromhéjjal ízesítjük.
Lisztes, tejfölös habarást készítünk, ezt beleöntve még egyszer felforraljuk.

ERDÉLYI FOKHAGYMALEVES 02.
Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb, 2 evőkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, ecet, cukor, egy darabka citromhéj

Elkészítése:
A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk, és forró olajban hirtelen átsütjük. Apróra vágott fokhagymával megszórjuk, néhány percig együtt pirítjuk, majd felengedjük másfél liter vízzel. Majdnem puhára főzzük, Sóval, ecettel, és citromhéjjal ízesítjük. Ha a hús teljesen megpuhult, a levest a tejfellel simára kevert liszttel behabarjuk, és még egyszer felforraljuk.
Ha kell, utána ízesítjük, és úgy tálaljuk.

ERDÉLYI FOKHAGYMALEVES 03.
Hozzávalók:
1-2 fej fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 2 ek olaj, 2 dl tejföl, só, ecet, cukor, kis darab citromhéj

Elkészítése:
Az apróra vágott fokhagymát forró olajban fél percig a cukorral pirítjuk, felöntjük 1,5 l vízzel. A forrástól számítva néhány percig főzzük. Sóval, ecettel, citromhéjjal ízesítjük.
Lisztes, tejfölös habarást készítünk, ezt beleöntve még egyszer felforraljuk.

ERDÉLYI FOKHAGYMALEVES 04.
Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb, 1 ek zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 ek liszt, 1 pohár tejföl, só, ecet, cukor, darabka citromhéj

Elkészítése:
A húst csíkokra vágom, majd a zsírban hirtelen kisütöm. Megszórom az apróra vágott fokhagymával, majd felengedem másfél liternyi vízzel. Majdnem puhára főzöm, sózom, ecettel, citromhéjjal ízesítem. Mikor a hús teljesen puha, a levesünket behabarom a lisztes tejföllel.
Újra felforralom, szükség esetén ízesítem.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - FOKHAGYMALEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.