Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - GOMBALEVESEK 12.

2018.10.29

LEVESEK LEXIKONJA

GOMBALEVES DIÓVAL (MEXIKÓ)
Hozzávalók:
1 ek vaj, 2 szem, csípős cseresznyepaprika apróra vágva, 2 ek reszelt hagyma, 1/4 kg felaprított csiperke, 1 púpozott ek darált dió, 1 ek finomra vágott petrezselyem, só, bors, 1/2 l víz, 1 csirkehúsleves-kocka, 1/2 ek. Vegeta, 3 dl tej, 6 tk tejszín

Elkészítése:
Pároljuk 5 percig vajon a cs. paprikát, hagymát, majd a gombával együtt még 10 percig. Tegyük bele a diót, a fűszereket. Kevés vizet öntsünk hozzá, lassan, lefedve főzzük kb. 15 percig. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Öntsük keverőbe, keverjük simára, majd forraljuk fel.
Melegített csészében tálaljuk, tetejére 1 ek tejszínnel.

GOMBALEVES IBOLYA MÓDRA
Hozzávalók:
leveszöldség: sárgarépa, petrezselyemgyökér és zöldje, zeller, karalábé valamint rókagomba

Elkészítése:
a zöldségeket megtisztítom, és enyhén sós vízben megfőzöm (igazából, mintha húslevest készítenék, csak nincs benne hús). A gombát külön sós vízben megfőzöm, majd átrakom a levesbe, és felöntöm a gomba főzőlevével. Ízlés szerint ízesítem őrölt borssal, ételízesítővel, tört fokhagymával.
A legvégén pedig még főzök bele tarhonyát.
Igazából olyan lesz, mint a húsleves, csak hús helyett gomba van benne.

GOMBALEVES MAJORÁNNÁSAN
Hozzávalók:
fél kiló gomba, 2 ek libazsír, 2 fej vöröshagyma, fél liter csontlé, 1 kk. petrezselyem, majoránna, só, csipetke

Elkészítése:
Petrezselymes libazsíron megpároljuk a reszelt hagymát, felöntjük csontlével, és a felszeletelt gombát félpuhára főzzük.
Ekkor csipetkét főzünk bele, sóval és majoránnával fűszerezzük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.