Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - AZ EGRES LEVESEK 2.

2017.06.03

LEVESEK LEXIKONJA

Egresleves 02
Hozzávalók:
50 dkg egres, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, egy tojássárgája, só, cukor. A megtisztított egrest a vajban addig pároljuk, míg a szemek szétpukkadnak. Akkor feleresztjük 1 l hideg vízzel, megízesítjük és felforraljuk. A tálban simára keverjük a tojássárgáját a tejföllel, majd óvatosan rámerjük a forró levest.
Melegen és hidegen egyaránt tálalhatjuk.

 

Egresleves 03
Hozzávalók:
40 dkg egres, 15 dkg cukor, 4 db szegfűszeg, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl

Elkészítése:
Az egresszemek mindkét végét lecsípjük, alaposan megmossuk. Egy liter, cukorral és szegfűszeggel ízesített vízben felforraljuk. Ha a bogyók kisség megrepedtek, a liszttel elkevert tejföllel besűrítjük.
Még egyszer átforraljuk, majd tálalás előtt behűtjük.
(Tálalhatjuk melegen is, de az a jó, ha néhány órát pihentetjük a levest, így a savanykás szemeket kellemesen átjárja az édes lé.)

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - AZ EGRESLEVESEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.