Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - AZ ALMALEVESEK 4.

2016.12.16

LEVESEK LEXIKONJA

ALMAPÜRÉLEVES
Elkészítése:
Készítését lásd almaleves . A különbség az, hogy mielőtt a tojásos tejfölt, tejszínt beleöntenénk, áttörjük vagy turmixgépben 1 percig forgatjuk.

ALMÁS CSIRKELEVES
Hozzávalók:
1 csirke apróléka, 1 savanykás nagy alma, fél citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál finomliszt, 1 dl tejföl, 1 teáskanál tárkony (szárított vagy ecetes-olajos), 1 késhegynyi törött fehér bors, csipetnyi cukor, ízlés szerint só

Elkészítése:
A csirkeaprólékot megmossuk, leszárítjuk, és kis darabokra vágjuk. (A májat félretesszük, azt csak a főzés befejezése előtt tesszük a levesbe.) Fazékban felforrósítjuk az olajat, és a húsdarabokat lepirítjuk rajta. Ezután ráöntünk bő egy liternyi vizet, és megsózzuk.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat és a borsot, majd befedjük, és puhára főzzük. Közben az almát megmossuk, kicsumázzuk (nem hámozzuk meg), és vékony szeletekre vágjuk. Azonnal beletesszük a levesbe. A citromlével kellően pikánsra ízesítjük, és csipetnyi cukorral fűszerezzük. A májat csíkokra vágjuk, és a levesbe tesszük. Éppen csak egyet forralunk rajta, ezután behabarjuk a liszttel simára kevert tejföllel.
Végül a tárkonyt is belekeverjük, és kevergetve ismét felforraljuk.

ARGENTIN ALMALEVES 01.
Hozzávalók:
50 dkg alma, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg mazsola, 1 tojássárgája, fél citrom reszelt héja

Elkészítése:
A meghámozott, kicsutkázott almákat gerezdekre vágjuk, lábosba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a citromhéjat és fél óráig főzzük. Azután turmixoljuk, hozzáadjuk a mazsolát, a cukrot és a tojás sárgáját és habosra keverjük.
Melegen, vagy hidegen tálalva egyaránt finom.

ARGENTIN ALMALEVES 02. (SOPA DE MANZANAS)
Hozzávalók:
50 dkg alma hámozva, nyolcadokra vágva, 1/2 citrom héja, 10 dkg cukor, 5 dkg mazsola, 1 tojás sárgája

Elkészítése:
Az almákra öntsünk annyi vizet, amennyi ellepi. Tegyük bele a citromhéjat és főzzük 20-30 percig, míg megpuhulnak. Törjük át szitán, adjuk hozzá a cukrot, mazsolát, tojás sárgáját. Habverővel keverjük ki jó habosra.
Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - AZ ALMALEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.