Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - VEGYES - GYÜMÖLCSLEVESEK 1

2017.03.31

LEVESEK LEXIKONJA


Görög gyümölcsleves - variáció, Amanda módra
Hozzávalók:
1 l rostos gyümölcslé (nekünk legjobban narancslével ízlik, azt hiszem, az eredetiben is ez van), 3 dl tejszín, 2 cs. vaníliás cukor, legalább 3 fajta gyümölcs, amit kis kockákra vágunk.

Elkészítése:
A gyümölcsöket nem kell megfőzni. Én egy 2 l-s üvegbe szoktam tölteni, lezárom és be a hűtőbe. A fogyasztás előtti napon kell elkészíteni, ez alatt többször összekeverem, pontosabban "összelötyögtetem" az üvegben.
Napokig eláll, rá lehet járni, nem romlik, csak egyre finomabb lesz. Én 2 üveggel készítek egyszerre, mert akkor nekem is jut és legalább 2 alkalomra elegendő.
Befőttből, vagy nyers, gyorsfagyasztott és befőtt keverékéből is lehet készíteni.
A mai, pl. a következőkből állt: görögdinnye-, sárgadinnye gömbök (karalábé kifúróval), 1 alma, 1 narancs felkockázva, néhány szem málna és tavalyról kimaradt lefagyasztott egres. Még látványnak is szép.
Az igaz, hogy a tejszín nem kalóriamentes, viszont nagyon kevés benne a cukor.

 

Gyümölcsleves 1.
Elkészítése:
2 dl vizet 1 evőkanál kristálycukorral 1-2 szem szegfűszeggel, körömnyi fahéj darabkával és kis szelet citromhéjjal felforralunk. A felforrt vízből a fűszereket leszűrjük, majd beleteszünk 10 dkg értelemszerűen megtisztított és feldarabolt gyümölcsöt (sárga- vagy őszibarackot, meggyet, cseresznyét, almát, körtét, nagyobbaknak epret,), és 5-10 percig főzzük. (Finomabb a leves, ha ezután a gyümölcs felét turmixoljuk, majd a turmixolt gyümölcsöt újra a levesbe tesszük.) Egy zacskós vaníliás pudingporból 1 csapott evőkanálnyit elkeverünk 1 dl tejjel. A pudingos tejet a levesbe öntjük.
A levest folyamatosan kevergetve még egyszer felforraljuk.
Kis tálkában tejszín-habrózsával díszítve tálaljuk.

 
FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

 

Forrás:
GYÜMÖLCSLEXIKON - VEGYES GYÜMÖLCSLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.