Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VEGYES GYÜMÖLCSLEVESEK 2.

2019.05.13

LEVESEK LEXIKONJA

Görög gyümölcsleves - variáció, Amanda módra
Hozzávalók: 1 l rostos gyümölcslé (nekünk legjobban narancslével ízlik, azt hiszem, az eredetiben is ez van), 3 dl tejszín, 2 cs. vaníliás cukor, legalább 3 féle gyümölcs, amit kis kockákra vágunk.

Elkészítése:
A gyümölcsöket nem kell megfőzni.
Én egy 2 l-es üvegbe szoktam tölteni, lezárom és be a hűtőbe.
A fogyasztás előtti napon kell elkészíteni, ez alatt többször összekeverem, pontosabban "összelötyögtetem" az üvegben.
Napokig eláll, rá lehet járni, nem romlik, csak egyre finomabb lesz. Én 2 üveggel készítek egyszerre, mert akkor nekem is jut és legalább 2 alkalomra elegendő. Befőttből, vagy nyers, mirelit és befőtt keverékéből is lehet készíteni.
A mai, pl. a következőkből állt:
görögdinnye-, sárgadinnye gömbök (karalábé kifúróval), 1 alma, 1 narancs felkockázva, néhány szem málna és tavalyról kimaradt lefagyasztott egres.
Még látványnak is szép.
Az igaz, hogy a tejszín nem kalóriamentes, viszont nagyon kevés benne a cukor.

 

 

Gyümölcsleves 1.
Elkészítése:
2 dl vizet 1 evőkanál kristálycukorral 1-2 szem szegfűszeggel, körömnyi fahéj darabkával és kis szelet citromhéjjal felforralunk. A felforrt vízből a fűszereket leszűrjük, majd beleteszünk 10 dkg értelemszerűen megtisztított és feldarabolt gyümölcsöt (sárga- vagy őszibarackot, meggyet, cseresznyét, almát, körtét, nagyobbaknak epret,), és 5-10 percig főzzük. (Finomabb a leves, ha ezután a gyümölcs felét turmixoljuk, majd a turmixolt gyümölcsöt újra a levesbe tesszük.) Egy zacskós vaníliás pudingporból 1 csapott evőkanálnyit elkeverünk 1 dl tejjel.
A pudingos tejet a levesbe öntjük.
A levest folyamatosan kevergetve még egyszer felforraljuk.
Kis tálkában tejszínhab rózsával díszítve tálaljuk.

Gyümölcsleves 2.
Hozzávalók: 3-4 személyre:
50-70 dkg gyümölcs, 2 dl tejföl, 2 evőkanál cukor, fahéj, liszt, só Elkészítése:
Egy-másfél liter vizet forralj fel a cukorral, fahéjjal és egy csipet sóval. Tedd bele a megmosott gyümölcsöt (meggyet, cseresznyét, szilvát, feldarabolt körtét, almát), s forrald fel újra. A tejfölből két teáskanál liszttel készíts habarást, add hozzá, majd újra forrald össze.
Lehűtve tálald.
Ha tiszta meggylevest készítesz, akkor tegyél bele bőven vaníliát is - megéri

Gyümölcsleves Ani módra
Mindig aktuális gyümölcsből, vagy a télére elrakott meggy és alma keverékéből főzöm.
A titka a gyenge habarás, és én még hozzáteszek valamilyen pudingból egy evőkanálnyit, és ezzel főzőm fel. Ízesíteni egész fahéjjal, szegfűszeggel, szegfűborssal, citromkarikával, ízlés szerinti cukorral.

Gyümölcsleves Cintia módra
Bármilyen gyümölccsel jó, de szerintem eperrel és őszibarackkal a legfinomabb.

Elkészítése:
25 dkg Túrót, 2 dl tejszínnel, 1 kg gyümölccsel, mézzel/porcukorral összeturmixolunk, majd 3/4 liter tejet teszünk bele.
Beleszórunk egy kevés gyümölcsdarabkát, és jól behűtjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
GYÜMÖLCSLEXIKON - VEGYES GYÜMÖLCSLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.