Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A HAGYMALEVESEK 3.

2017.05.19

LEVESEK LEXIKONJA

BOROS HAGYMALEVES 02.
Hozzávalók 4 személyre:
500 g vöröshagyma, 1 kis csokor petrezselyem, 2 evőkanál olaj, 100 g reszelt juhsajt, 3/4 l zöldség-alaplé, 1 citrom, 1/4 l száraz fehérbor, só, 8 szelet teljes kiőrlésű lisztből készült bagett, cayenne-i bors

Elkészítése:
A vöröshagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk, és forró olajban alacsony hőmérsékleten gyakori keverés mellett üvegesre és puhára pirítjuk, de nem barnítjuk. Felöntjük a zöldség-alaplével és a borral, felforraljuk, majd fedő alatt alacsony hőfokon 5 percig főzzük. Közben a bagett szeleteket megpirítjuk, és előmelegített tányérokra helyezzük. A petrezselyemzöldet megmossuk, szárazra törölgetjük, és apróra vágjuk. A felét a sajt felével együtt a kenyérre szórjuk. A citromot megmossuk, megszárítjuk, a héja negyedét lereszeljük, és 1 evőkanálnyi levet kifacsarunk belőle.
A levest a citromhéjjal, a citromlével, a sóval és bőséges cayenne-i borssal ízesítjük. A forrásban lévő levest a kenyérre öntjük. A maradék sajtot és petrezselyemzöldet a tetejére szórjuk.

ÉRDI HAGYMALEVES
Hozzávalók:
1 dl ecetes, apró gyöngyhagyma, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csokor snidling (vagy zöldhagyma szára), 1 húsleveskocka, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1-1 késhegynyi őrölt koriander és mustármag, ízlés szerint só, cukor, őrölt fehér bors, kevés ecetes hagymalé, 1 evőkanál liszt

Elkészítése:
A felhevített olajon megfuttatom a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát, majd felöntöm 1 liter vízzel. Beledobom a húsleveskockát és a fűszereket, ezután felforralom. Hozzáadom a felkarikázott gyöngyhagymát, és 5 percig forralom. Közben a tejfölbe belekeverem a lisztet, és behabarom vele a forrásban levő levest. Ízesítem kevés ecetes hagyma lével, csöpp sóval, cukorral, végül belekeverem az apróra vágott snidlinget.
Olajban pirosra sült zsemlekockákkal kínálom.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
LEVESEK A NAGYVILÁGBÓL - HAGYMALEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.