Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - HAGYMALEVESEK 2.

2017.05.08

LEVESEK LEXIKONJA

EZÜSTHAGYMA-LEVES
Hozzávalók:
22,5 dkg szeletelt ezüsthagyma, 0,6 dl vaj, 2 evőkanál kukoricaolaj, 3 evőkanál liszt, 1 l csirkeleves, 1 l marhahúsleves, 8 szelet francia kenyér, reszelt sajt, parmezán

Elkészítése:
Párolja a vajon üvegesre a hagymát, de ne barnítsa meg. Amikor puha, csökkentse a legkisebbre a hőmérsékletet, szórja meg a liszttel és keverje el. Öntse fel a húslevessel és forralja össze. Merje nyolc kis tálkába a levest, mindegyik tetejére tegyen egy szelet kenyeret. A reszelt sajtokat egyenlő arányban keverje össze a kukoricaolajjal, majd kanalazza a kenyerek tetejére. Tegye közepes hőmérsékletű sütőbe a tálakat, amíg a sajt megolvad.
Azonnal tálalja.
Hat hónapra lefagyaszthatja a maradékot.

FINOM HAGYMALEVES
Hozzávalók:
5 dkg vaj, 3 fej közepes ezüsthagyma, 2 l húsleves, 1 teáskanál só, negyed teáskanál fokhagymapor, 5 dkg parmezán sajt, 12 szelet francia kenyér, 6-6 szelet füstölt sajt és mozzarella

Elkészítése:
A felmelegített vajon 15-20 perc alatt párolja üvegesre a hajszálvékony karikákra vagdalt hagymát. Öntse fel a húslevessel, és ízesítse a fűszerekkel. A gyöngyöztetés vége előtt keverje hozzá habverővel a reszelt parmezánt. Miközben a leves elkészül, a franciakenyér szeleteket 10-12 percre tegye forró sütőbe, hogy mindkét oldalukon barnára pirulhassanak.
Tálaláskor fektessen minden tányér aljára egy-egy szelet pirított kenyeret, azokra sajtszeletet.
Erre merje a forró levest, majd azonnal adja fel.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
LEVESEK A NAGYVILÁGBÓL - HAGYMALEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.