Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Joghurtlevesek 1

2021.06.05

BOLGÁR JOGHURTLEVES
Hozzávalók:
1 nagy uborka, 2 dl joghurt, 1 dl húsleves, só, bors, néhány szál kapor

Elkészítése:
A nyers uborkát apró kockákra vágjuk és megsózzuk.
Egy pohár joghurtot felhígítunk zsírtalanított húslevessel, az uborkát kinyomkodjuk, beletesszük, és egy kevés borsot, apróra vágott kaprot adunk még hozzá.

DIÓS JOGHURTLEVES
Hozzávalók:
10 dkg tisztított, nagyon finomra darált dió, 4 dl joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss kapor, 1 evőkanál porcukor, 1 csapott teáskanál só, 1 késhegynyi törött fehér bors

Elkészítése:
Turmixgép poharába öntjük a joghurtot és a diót.
Hozzátesszük a megtisztított fokhagymagerezdeket és a megmosott, apróra vágott kaprot.
Addig keverjük, amíg habos, pépszerű massza lesz belőle.
Ezután hozzáöntünk négy deci nagyon hideg vizet, és ismét összekeverjük.
Előhűtött csészékbe tálalva, azonnal kínáljuk.

FOKHAGYMÁS JOGHURTLEVES 01.
Hozzávalók:
1 liter (5 pohár) joghurt, 20-25 dkg friss salátauborka, 1 csokor kapor, 2 gerezd fokhagyma, só és cukor, ízlés szerint, 5 dkg reszelt márványsajt, 5 dkg juhtúró

Elkészítése:
Az uborkát meghámozzuk, és finom reszelőn lereszeljük, majd megsózzuk.
10 perc múlva a levével együtt hozzáadjuk a joghurthoz, beletesszük a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a sót, a cukrot, a juhtúrót, és turmixgépben pépesre-habosra verjük.
Hűtőszekrénybe tesszük, és legalább 3 órán keresztül hűtjük.
Jéghidegen, csészében adjuk az asztalra.
A tetejére rászórjuk a reszelt márványsajtot; barna kenyérrel vagy rozskenyérrel kínáljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
Levesek lexikonja - Joghurtlevesek
Szerző:


Szerkesztette és Illusztrálta