LEVESEK LEXIKONJA - A JOGHURTLEVESEK 1.

BOLGÁR JOGHURTLEVES
Hozzávalók:
1 nagy uborka, 2 dl joghurt, 1 dl húsleves, só, bors, néhány szál kapor
Elkészítése:
A nyers uborkát apró kockákra vágjuk és megsózzuk.
Egy pohár joghurtot felhígítunk zsírtalanított húslevessel, az uborkát kinyomkodjuk, beletesszük, és egy kevés borsot, apróra vágott kaprot adunk még hozzá.

DIÓS JOGHURTLEVES
Hozzávalók:
10 dkg tisztított, nagyon finomra darált dió, 4 dl joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss kapor, 1 evőkanál porcukor, 1 csapott teáskanál só, 1 késhegynyi törött fehér bors
Elkészítése:
Turmixgép poharába öntjük a joghurtot és a diót. Hozzátesszük a megtisztított fokhagymagerezdeket és a megmosott, apróra vágott kaprot. Addig keverjük, amíg habos, pépszerű massza lesz belőle. Ezután hozzáöntünk négy deci nagyon hideg vizet, és ismét összekeverjük.
Előhűtött csészékbe tálalva, azonnal kínáljuk.

LEVESEK LEXIKONJA - A JOGHURTLEVESEK
Szerző:



