Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A JOGHURTLEVESEK 1.

2017.04.29

LEVESEK LEXIKONJA

BOLGÁR JOGHURTLEVES
Hozzávalók:
1 nagy uborka, 2 dl joghurt, 1 dl húsleves, só, bors, néhány szál kapor

Elkészítése:
A nyers uborkát apró kockákra vágjuk és megsózzuk.
Egy pohár joghurtot felhígítunk zsírtalanított húslevessel, az uborkát kinyomkodjuk, beletesszük, és egy kevés borsot, apróra vágott kaprot adunk még hozzá.

DIÓS JOGHURTLEVES

Hozzávalók:
10 dkg tisztított, nagyon finomra darált dió, 4 dl joghurt, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss kapor, 1 evőkanál porcukor, 1 csapott teáskanál só, 1 késhegynyi törött fehér bors

Elkészítése:
Turmixgép poharába öntjük a joghurtot és a diót. Hozzátesszük a megtisztított fokhagymagerezdeket és a megmosott, apróra vágott kaprot. Addig keverjük, amíg habos, pépszerű massza lesz belőle. Ezután hozzáöntünk négy deci nagyon hideg vizet, és ismét összekeverjük.
Előhűtött csészékbe tálalva, azonnal kínáljuk.

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA -  A JOGHURTLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta