Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - JOGHURTLEVESEK 4.

2019.01.29

LEVESEK LEXIKONJA

HIDEG JOGHURTLEVES 02.
Hozzávalók:
8 dl joghurt (4 doboz), 40 dkg uborka, 20 dkg piros retek (1 csomó), 10 dkg újhagyma, 1 csomó petrezselyem zöldje, 2 szál leveszöldség, 1 dkg dióbél), só, fehér bors, 1 pici bazsalikom

Elkészítése:
A joghurtot a finomra vágott zöld fűszerekkel és a többi ízesítővel összekeverjük, majd a hámozott kis kockákra vágott uborkát, a felszeletelt retket is hozzáadjuk.
Alaposan lehűtve négy csészébe töltjük, mindegyikre 1-1 szép diódarabot fektetünk.

HIDEG JOGHURTLEVES 03.
Elkészítése:
5 dkg vajból 1 evőkanál liszttel világos rántást készítünk. Ezután 3 dl joghurtot, 1 l hideg erőlevessel (készíthetjük kockából is) jól elkeverve felengedünk, és hidegen eldolgozzuk a rántással.
Sóval, törött borssal, pirospaprikával ízesítjük
Egyszer átforraljuk és kihűtve tálaljuk.

JOGHURTLEVES EBÉDRE
Elkészítése:
egy pohár (nem sovány) joghurtot turmixoljon össze egy fél meghámozott uborkával, egy kis hagymával, egy teáskanálnyi olívaolajjal.
Köretként fogyaszthat hozzá hónapos retket és egy szelet barna kenyeret.

HIDEG JOGHURTLEVES ZABPEHELLYEL
Hozzávalók:
6 dl joghurt, 2 dl víz, 2 evőkanál zabpehely, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 evőkanál méz (vagy cukor), só

Elkészítése:
Turmixgépbe öntöm a joghurtot, a zabpelyhet, a mézet, a megmosott kaprot, a zúzott fokhagymát, a borsot és a sót. Addig keverem, amíg az egész habos, egynemű lesz, ezután beleöntöm a vizet, és még egyszer összekeverem. A levest befedve, a hűtőszekrényben legalább két órán keresztül hűtöm.
Előhűtött leveses csészékben tálalom.
A nyári nagy melegben igen üdítő.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A JOGHURTLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.