Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A KARFIOLLEVESEK 4.

2017.05.17

LEVESEK LEXIKONJA

KARFIOLLEVES 03.KARFIOLLEVES 05.
Hozzávalók:
50 dkg karfiol, 2 húsleveskocka, 1 csokor petrezselyem, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 kávékanál pirospaprika, só

Elkészítése:
A megtisztított, leveleitől megfosztott karfiolt kis rózsáira szedjük, és meleg vízbe rakjuk, hogy az esetleg benne rejtőzködő apró bogarak, kukacok kimásszanak. Majd folyó csapvízben átmossuk, és lecsöpögtetjük. Elkészítjük a húslevest a leveskockából és beletesszük a karfiolt. Felforralva majdnem puhára főzzük. Közben a felforrósított olajon világosra pirítjuk a lisztet, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, valamint a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon apróra vágott petrezselymet. A rántást apránként 3 dl vízzel felengedjük, közben gyorsan simára keverjük. A forrásban lévő levesbe öntjük, közben addig kevergetjük, amíg felforr.
Legalább 5 percig forraljuk.
Sóval, cukorral ízesítjük.
Végül beleszórjuk a nagyon finomra vágott, megmaradt petrezselyemzöldet, és a levesestálban simára kevert tejfölre tálaljuk.

KARFIOLLEVES 06.
Hozzávalók 2 személyre:
30 dkg karfiol, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg fehérrépa, petrezselyemzöld, só

Elkészítése:
A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, a karfiolt rózsáira szedjük. A sárgarépát és a fehérrépát karikára vágjuk.
A zöldségeket kb. 6 dl vízben főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd ízlés szerint sózzuk, és tálaláskor meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A KARFIOLLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.