Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A KARFIOLLEVESEK 5.

2018.09.28

LEVESEK LEXIKONJA

KARFIOLLEVES 07
Hozzávalók:
60 dkg karfiol, 4 dkg liszt, 2 ek étolaj, 2 dl energiaszegény tejföl, só, bors, petrezselyemzöldje

Elkészítése:
A rózsáira szedett karfiolt vízben feltesszük főzni. Sózzuk, törött borsot szórunk rá és majdnem puhára főzzük. Világos, tejfölös, petrezselymes rántással berántjuk, és jól felforraljuk.

KARFIOLLEVES 08
Hozzávalók:
1 kg karfiol, 3 ek olaj, 3 dkg liszt, petrezselyemzöld, 4 ek tejföl, só

Elkészítése:
A karfiol megtisztítom, és rózsáira szedem. Sós vízben puhára főzöm. A lisztből és az olajból világos rántást készítek és felengedem a főzőlével. Hozzáadom a petrezselymet és a karfiolt.
Levesbetétként vajas galuskát főzök bele.
Tálaláskor tejfölt adok mellé.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A KARFIOLLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.