Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KÖMÉNYMAGLEVESEK 1

2021.07.01

ERDÉLYI KÖMÉNYMAGLEVES
Elkészítése:
Másfél liter vízben felforralunk 3 ek köménymagot és egy félbevágott hagymát. A tűzről levéve állni hagyjuk 10 percig, közben egy barna rántást készítünk 1 ek lisztből, kevés olajból és 1 ek paprikából. Rászűrjük a levest, felforraljuk, majd csipetkével gazdagítjuk.
Pirítóssal is kínálhatjuk.

KÖMÉNYMAGLEVES 01.
Hozzávalók 4 személyre:
0,5 dl olaj, 4 g só, 5 dkg liszt, 5 g egész köménymag, 5 dkg vöröshagyma, 2 zsemle

Elkészítése:
A lisztből az olajjal rántást készítünk, és belekeverjük a köménymagot.
Amikor kipattog, felengedjük vízzel.
A hagymát egészben rakjuk bele, megsózzuk, és készre forraljuk.
Pirított zsemlekockával tálaljuk.

KÖMÉNYMAGLEVES 02.
Hozzávalók:
1 kanál köménymag, 1 kanál zsír vagy 2 kanál olaj, 1/2 fej hagyma, 1 kanál liszt, zöldpetrezselyem, pirított zsemlemorzsa és ízlés szerint kevés ételízesítő valamint só

Elkészítése:
A köménymag felét egy liter vízben, 4-5 szál zöldpetrezselyemmel és hagymával egy fél óráig forraljuk. A másik felét mozsárban finomra törjük és átszitáljuk.
Közben elkészítjük a rántást, feleresztjük a leszűrt főzővízzel, ízesítjük sóval, a törött köménymaggal és az ételízesítővel.
Ízlés szerint tálaláskor tejfölt is tehetünk bele.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - KÖMÉNYMAGLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta