Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KORHELY LEVESEK 13.

2020.07.06

LEVESEK LEXIKONJA

ÚJÉVI KORHELYLEVES
Hozzávalók:
vöröshagyma, káposzta levél és lé, füstölt hús, vagy füstölt kocka, kolbászt, tejföl, liszt, pirospaprika, bors

Elkészítése:
Hagymás, paprikás rántás készítünk, melyet füstölt hús levével (vagy füstölt leveskockából készült levessel) felöntünk és hozzá öntjük a káposzta savanyú levét.
Belefőzünk kolbászkarikákat és apóra vágott savanyú káposzta leveleket.
Borssal ízesítjük, tejfölt és friss kenyeret kínálhatunk hozzá.

ZEMPLÉNI KORHELY KÁPOSZTALEVES
Elkészítése:
Fél kiló savanyú káposztát kicsavarunk.
Zsírból és lisztből sötét rántást készítünk, és apróra vágott hagymát teszünk bele.
Erre tesszük a káposztát, darabokra vágott füstölt kolbászt és füstölt húst.
A szükséges víz fele mennyiségét ráöntjük és felforraljuk.
Ekkor beleöntjük a káposztalét, és pirospaprikával ízesítjük.
Sózni csak óvatosan szabad.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A KORHELY LEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.