Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A KORHELYLEVESEK 6.

2017.05.01

LEVESEK LEXIKONJA

KORHELY HALÁSZLÉ 04.
Hozzávalók:
1.5 kg ponty, 20 dkg vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, só, törött bors, 4 babérlevél, tejföl, 2 karika citrom, citromlé

Elkészítése:
A halat megtisztítjuk, gerincénél szétbontjuk és a fejét, farkát, gerincét sós vízben másfél óráig főzzük. Ekkor tesszük bele a karikára vágott vöröshagymát, és további félórai főzés után, az egészet áttörjük. Visszarakjuk a tűzre, beletesszük a fűszereket meg a szálkátlanított halszeleteket, és 10 percig nagyon lassan forraljuk.
Bőven megtejfölözzük, pár csepp citromlével, citromkarikával ízesítve tálaljuk.

KORHELY HALÁSZLÉ VÁLTOZAT
Elkészítése:
Az alaplébe babérlevelet is főzünk, és tálalás előtt behabarjuk, ami 1 kk. lisztből, 2 dl tejfölből és kevés citromléből áll.

 

KORHELY HALÁSZLÉ 05.
Hozzávalók
Hal, vöröshagyma, pirospaprika, só, babérlevél, fél citrom leve, 3 dl tejföl

Elkészítése:
Alaplevet főzünk ugyanúgy, mint a hagyományos halászlénél, majd 1-2 babérlevéllel és fél citrom levével 5-6 percig forraljuk, ezután a pácolt halat hozzáadjuk, és még kb. 6 percig főzzük. Végül 2-3 deci tejföllel dúsítjuk.
Utóbbit úgy adjuk hozzá, hogy először egy kevés forró levessel simára keverjük, így öntjük a halászléhez, nehogy csomós legyen.

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A KORHELYLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.