Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A LENCSELEVESEK 9.

2017.03.15

LEVESEK LEXIKONJA

LENCSELEVES RIZZSEL
(MINESTRONE DI RISO E LENTICCHIE)
Hozzávalók:
40 dkg lencse, 2 teáskanál só, 6 dkg főtt szalonna, 1 pár puha kolbász, 1 gerezd fokhagyma, 1 kis fej zellergumó, 1 csokor petrezselyem, 1,5 evőkanál olívaolaj, 1 kávéskanálnyi csípős paprika, 10 dkg füstölt sajt, 1,2 dl rizs

Elkészítése:
A leöblített és lecsepegtetett lencsét simítsa egy serpenyőbe, és közepes hőfokon 4-5 percet pirítsa, miközben folyamatosan keveri. Ezután borítsa fazékba, öntse fel 2 liter vízzel, és gyöngyözve főzze 50 percet. Közben készítse el az alapot. Az apróra vágott szalonnára tegye a villával szétnyomkodott kolbászt, a zúzott fokhagymát, a lereszelt vöröshagymát és zellergumót. Szórja meg a vagdalt petrezselyemmel, majd fakanállal kevergetve pirítsa le. Ha kissé lepirult, húzza el a melegről, locsolja meg az olívaolajjal és fűszerezze ízlése szerint. Szórja rá a lemosott rizst, s annyi vízzel öntse fel, ami éppen ellepi. Gyöngyözve főzze puhára. A végén öntse rá a lencselevest, forralja össze és azonnal tálalja.
Reszelt füstölt sajtot kínáljon melléje.

LENCSELEVES SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL
Hozzávalók:
20 dkg lencse, 6 dkg hagyma, 25 dkg savanyú káposzta, 3 dkg disznózsír, 2 dkg liszt, egy kiskanál ecet, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája

Elkészítése:
A megmosott lencsét félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a savanyú káposztát és az egészben hagyott hagymát. A zsírból és a lisztből rántást készítünk, felengedjük az ecettel savanyított vízzel, a leveshez öntjük, megsózzuk és összeforraljuk.
A tojássárgájával elkevert tejfölt a kész leveshez öntjük.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A LENCSELEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.