Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A LEVESBETÉTEK 1.

2017.03.07

LEVESEK LEXIKONJA

APRÓ ZSEMLEGOMBÓCOK
Hozzávalók:
2 szikkadt zsemle, 2 evőkanál liszt, 2 tojás, 1 csokor petrezselyem, 1 kávéskanál őrölt bors, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál zsír vagy olaj

Elkészítése:
Az apró kockákra darabolt zsemlét zsírban vagy olajban megpirítjuk. A vöröshagymát szintén finomra vágjuk, zsíron megpároljuk. Finomra vágjuk a petrezselymet is. A zsemlekockákat a felvert tojásba forgatjuk, megsózzuk, borsozzuk, majd a liszttel és a petrezselyemmel összekeverjük. Jól összedolgozzuk és apró, fürjtojásnyi gombócokat formálunk belőle.
Enyhén sós, olajos forró vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízben tartjuk tálalásig.

BECHU
Hozzávalók:
2 dl tejföl, 4 evőkanál liszt, 2 tojás, 5 dkg olvasztott margarin, só, bors

Elkészítése:
A tojásfehérjét habbá verjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalóhoz. Kis, kikent lábosba öntjük a masszát, és a sütőbe tesszük, kis lángra.
Amikor a tűpróba szerint átsült, deszkára borítjuk, és apró kockákra vágva adjuk a leveshez.

BESAMEL
Hozzávalók:
2 tojás, 3 evőkanál liszt, 3 dkg olvasztott margarin, 2 evőkanál tej, 2 evőkanál reszelt sajt, só, petrezselyem

Elkészítése:
A 2 tojásfehérjét habbá verjük. A többi hozzávalóhoz keverjük. Ha a próba nokedli nem sikerülne, egy kevés lisztet keverhetünk még hozzá.
A húslevesekbe való besamelt apró kanállal szaggatjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A LEVESBETÉTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.