LEVESEK LEXIKONJA - A LEVESBETÉTEK 2.

BORSÓTÉSZTA
Hozzávalók:
1 tojás, 1 dl liszt, só, tej, olaj
Elkészítése:
A tojást, lisztet pici sóval palacsintasűrűségűre kavarjuk, ha kell, tejjel hígítjuk. Olajat melegítünk, az edény fölött megfordított reszelőt fektetünk keresztbe. Egy merőkanálnyi tésztát öntünk a reszelőbe, ami a forró zsiradékba csepeg, vagy egy villával kevergethetjük, hogy belecsöpögjön. Lyukas kanállal szedjük ki, jól leitatjuk a zsiradékot, úgy tesszük a levesbe. Külön tálaljuk, húsleveshez.

BURGONYAGALUSKA
Hozzávalók 4-5 személyre:
40 dkg burgonya, 1 evőkanál vaj, 2 tojássárgája, 1 zsemle, só ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk. Lereszeljük, vajat, sót és tojássárgáját keverünk bele, és apró, pirított zsemlekockákat adunk hozzá. Az egészet eldolgozzuk, galuskákat szaggatunk belőle, és sós vízben 15 percig főzzük.
Amikor kész, azonnal tálaljuk a levest, mert a galuska gyorsan megkeményedik.

BURGONYAGOMBÓC 01.
Hozzávalók:
20 dkg főtt burgonya, 1 db tojás, 12 dkg liszt, só, 3 dkg zsír
Elkészítése:
A megmosott burgonyát héjában, gyengén sózott vízben megfőzzük. Amikor lehűlt, megtisztítjuk és áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, a zsírt, a lisztet és megsózva jól összedolgozzuk. Diónyi nagyságú gombócokká formáljuk, és sós vízben kifőzzük.
Raguleves, általában a dhal leves betétje.

LEVESEK LEXIKONJA - A LEVESBETÉTEK
Szerző:



