Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A LEVESBETÉTEK 2.

2017.03.29

LEVESEK LEXIKONJA

BORSÓTÉSZTA
Hozzávalók:
1 tojás, 1 dl liszt, só, tej, olaj

Elkészítése:
A tojást, lisztet pici sóval palacsintasűrűségűre kavarjuk, ha kell, tejjel hígítjuk. Olajat melegítünk, az edény fölött megfordított reszelőt fektetünk keresztbe. Egy merőkanálnyi tésztát öntünk a reszelőbe, ami a forró zsiradékba csepeg, vagy egy villával kevergethetjük, hogy belecsöpögjön. Lyukas kanállal szedjük ki, jól leitatjuk a zsiradékot, úgy tesszük a levesbe. Külön tálaljuk, húsleveshez.

BURGONYAGALUSKA
Hozzávalók 4-5 személyre:
40 dkg burgonya, 1 evőkanál vaj, 2 tojássárgája, 1 zsemle, só ízlés szerint

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk. Lereszeljük, vajat, sót és tojássárgáját keverünk bele, és apró, pirított zsemlekockákat adunk hozzá. Az egészet eldolgozzuk, galuskákat szaggatunk belőle, és sós vízben 15 percig főzzük.
Amikor kész, azonnal tálaljuk a levest, mert a galuska gyorsan megkeményedik.

BURGONYAGOMBÓC 01.
Hozzávalók:
20 dkg főtt burgonya, 1 db tojás, 12 dkg liszt, só, 3 dkg zsír

Elkészítése:
A megmosott burgonyát héjában, gyengén sózott vízben megfőzzük. Amikor lehűlt, megtisztítjuk és áttörjük. Hozzáadjuk a tojást, a zsírt, a lisztet és megsózva jól összedolgozzuk. Diónyi nagyságú gombócokká formáljuk, és sós vízben kifőzzük.
Raguleves, általában a dhal leves betétje.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A LEVESBETÉTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.