Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A LEVESBETÉTEK 3.

2017.05.19

LEVESEK LEXIKONJA

BURGONYAGOMBÓC 02.
Hozzávalók:
30 dkg héjában főtt, áttört burgonya, 10 dkg liszt, 1 evőkanál olaj, 1 tojás, 1 mokkáskanál só, 1 késhegynyi őrölt szerecsendió-virág; olaj a sütéshez

Elkészítése:
Az áttört burgonyát jól összegyúrom a tojással, a liszttel és a fűszerekkel. Nedves kézzel apró (mogyorónyi) gombócokat formálok belőle, forró olajban világossárgára sütöm, papírszalvétára vagy papírtörülközőre szedem (hogy az a felesleges olajat beszívhassa), és tálalásig melegen tartom. Más módszer szerint: bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzöm a gombócokat, és a levesbe téve tálalom.
Csontleves vagy húsleves betétje lehet, de még rántott levesbe is nagyon jó.

BURGONYAGOMBÓC 03.
Elkészítése:
Főzzünk meg hajában 10 dkg burgonyát. Tisztítsuk meg és forrón törjük át. Ha kihűlt, keverjünk hozzá fél kávéskanál búzadarát, 1 tojássárgáját és annyi lisztet, hogy kézzel jól formálható massza legyen belőle. Lisztezett kézzel diónyi gombócokat készítünk és a gyöngyözve fövő levesbe befőzzük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A LEVESBETÉTEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.