Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - CUKKINI LEVESEK 2

2016.09.27

LEVESEK LEXIKONJA

CUKKINI LEVES 04.
Hozzávalók:
1 db közepes cukkini, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál tejföl, vegeta, majoránna, tárkony, bors, pirítós kenyérszeletek

Elkészítése:
A kockára vágott cukkinit fazékban annyi vízzel felteszem, hogy kb. egy ujjnyira ellepje. 5-6 percig forralom, hozzáadom a fűszereket, a tejfölt és összeturmixolom.
Pirítós szelettel tálalom.

CUKKINI LEVES EGYSZERŰ MÓDON
Elkészítése:
Mixeljen össze 2 cukkinit, 250 ml sovány tejet, sót, Tabasco szószt, mentaleveleket. Adjon hozzá 1 kockára vágott cukkinit. Tegye a hűtőbe az étkezésig.

CUKKINI LEVES PULYKAMELLEL
Hozzávalók:
80 dkg cukkini, 4 apró vöröshagyma, 4 evőkanál olívaolaj, 7.5 dl forró szárnyas-húslé, (vagy víz+vegeta), só, 1-2 teáskanál édes pirospaprika, 30 dkg pulykamell, 4 evőkanál tejszín, 2 teáskanál zsálya

Elkészítése:
A cukkini 2/3-át vékonyan lehámozzuk, kockára vágjuk, a hagymát ugyancsak meghámozzuk, és kockára vágjuk, és az olaj felében üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a felkockázott cukkinit, ráöntjük a húslét, 15 percig főzzük, botmixerrel pürésítjük, szükség szerint sózzuk (vigyázat a húslé már sózta) és belekeverjük a paprikát és a zsályát. A hámozatlan cukkinit julienne-re vágjuk, a leveshez adjuk. Közben nagyobb kockára vágott húst a maradék olajban erős tűzön 5 percig állandóan kavargatva megpirítjuk, és a leveshez adjuk. Összeforraljuk, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejszínt.
Díszítésnek friss zsályalevelet használunk.

CUKKINI - PESTO LEVES
Hozzávalók:
500 gr cukkini, 2 dl zöldségleves, 1 db burgonya, 1 cs bazsalikom friss, 1 ek pesto, 2 ek olíva olaj, 2 dl tej, 1 gr fokhagyma, só, bors

Elkészítése:
A cukkinit megmossuk és felkarikázzuk. Olíva olajban megfonnyasztjuk az összezúzott fokhagymát és hozzáadjuk a cukkinit és a meghámozott összekockázott burgonyát. Sózzuk, borsozzuk, majd lefedve pároljuk 5 percig.
Felengedjük a tejjel és a zöldséglével, hozzáadjuk a pestot és a bazsalikomot, 2-3 percig főzzük.
Mixerrel pürésítjük.

FINOM CUKKINILEVES
Hozzávalók:
3-4 db saláta-cukkini, 3 közepes fej vöröshagyma, 2 db húsleveskocka, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, szerecsen-dió, kis csokor petrezselyem, olívaolaj

Elkészítése:
A hagymát kockákra vágjuk és megdinszteljük. A megmosott cukkinit héjasan vékony csíkokra reszeljük, a hagymára tesszük, s megvárjuk, amíg levet enged és összeesik.
A leveskockából 1 liter vízzel húslevest készítünk, és felöntjük vele a cukkinit. Ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük, tehetünk rá apróra vágott petrezselyemzöldet.
Amikor kész a leves, legalább a felét leturmixoljuk.
Sajtos pirítóssal tálaljuk, s ajvárral díszíthetjük.
(Hidegen is fogyasztható.)

Forrás:
LEVESEK A NAGYVILÁGBÓL - CUKKINI LEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.