Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A PARADICSOMLEVESEK 11

2017.03.06

LEVESEK LEXIKONJA

SHONEY'S PARADICSOMLEVESE (SHONEY'S TOMATO SOUP)
Hozzávalók:
40 dkg főtt csirkemellfilé, 40 dkg paradicsom, 5 dl paradicsomlé, 1 evőkanál cukor, 15 dkg spenótpüré, só, őrölt bors, szerecsendió

Elkészítése:
A felcsíkozott csirkemellet, a hámozott, darabolt paradicsomot, a paradicsomlevet keverje össze, és tegye fel közepes lángon főni. Ha felforrt adja hozzá a többi alkotóelemet.
Gyöngyözve főzze 10 percet. Forrón tálalja.

SKANDINÁV PARADICSOMLEVES
Elkészítése:
Pároljon meg teáskanálnyi olajban 2 fej apróra vágott vöröshagymát. Adjon hozzá 40 deka héjazott paradicsomot felkockázva. Öntse fel 2,5 dl húslével. Lassú tűzön főzze kb. 10 percig. Passzírozza le, sózza, borsozza; csipetnyi cukorral ízesítse.
Dobjon bele maréknyi főtt rizst, 2 evőkanálnyi aprított kaprot.

SPANYOL HIDEG LEVES
Hozzávalók:
1 kg paradicsom, 15-15 dkg uborka és zöldpaprika, 5 dkg reszelt hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 citrom, köménymag, fehér bors, só

Elkészítése:
Az érett paradicsomokat negyedekre vágjuk, turmixgépben pépesítjük és leszűrjük a levét. őrölt köménymaggal, reszelt hagymával, zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük. Belekeverjük a kockára vágott uborkát és paprikát, citromlével, őrölt borssal fűszerezzük.
2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd előhűtött csészékben tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - PARADICSOMLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.