Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A RAGULEVESEK 2.

2017.03.26

LEVESEK LEXIKONJA

CITROMOS RAGULEVES AMURBÓL, BUSÁBÓL
Hozzávalók:
1 kg hal, 25 dkg vegyes zöldség, 3 dkg hagyma, 1 db citrom, 2 db tojássárgája, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, só, bors, babérlevél, kanálnyi vaj vagy zsír

Elkészítése:
Filézett halhúst kockára vágjuk és besózzuk. A sárgarépát, zöldséget, zellert apró kockákra vágjuk, vajon vagy zsíron 5-6 percig pároljuk. Ráhelyezzük a besózott halhúst, és annyi vizet öntünk rá, amennyi jól ellepi. Főzés közben apróra vágott petrezselyem zöldet adunk hozzá, 20-30 percig főzzük.
Két tojássárgáját tejföllel, liszttel jól elkeverünk, hozzáöntjük, és borssal, citrommal ízesítve tálaljuk.

COOK KAPITÁNY EMU RAGULEVESE
Hozzávalók:
30 dkg emuhús (ebből 15 dkg emunyak), 20 dkg friss gomba (champignon), 10 dkg zöldborsó, 2 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 2 db citrom, egész, és őrölt bors, só tárkony, eukaliptusz levél

Elkészítése:
Az apró kockára vágott vöröshagymát olajon üvegesre lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott zöldséget, sárgarépát, zöldborsót és gombát. Mindezt fedő alatt puhára pároljuk, liszttel megszórjuk (sűrítjük), majd 3 liter vízzel felengedjük. Sóval, borssal (egész és őrölt) tárkonnyal és citrommal ízesítjük.
Betétnek emutojással készült csipetkét teszünk bele.
Tálaláskor citromlével elkevert tejföllel és citromkarikával díszítjük.

CSIRKE-RAGULEVES 01.
Hozzávalók:
50-70 dkg csirkeaprólék, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 1 szelet karalábé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 fej vöröshagyma, 1-1,5 dl tejföl, 5 dkg zsír vagy olaj, ízlés szerint só, őrölt bors, pirospaprika, őrölt majoránna, őrölt kömény

Elkészítése:
A csirkeaprólékot gondosan megtisztítjuk, feldaraboljuk, és annyi hideg vízben tesszük fel főni, hogy jól ellepje. Ízlésünknek megfelelően sózzuk, fűszerezzük őrölt köménnyel, borssal, majoránnával, majd puhára főzzük. A zsiradékon a megtisztított, finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk. A megtisztított, megmosott, karikára vágott sárgarépát, petrezselyemgyökereket, karalábét, megszórjuk pirospaprikával, és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. Majd az egészet hozzáadjuk a leveshez, és beletesszük a megmosott, finomra vágott petrezselyemzöldet.
Felforraljuk, végül belekeverjük a tejfölt, és forrón tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A RAGULEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.