Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RAGULEVESEK 10.

2019.07.07

LEVESEK LEXIKONJA

BEA MÓDRA
Idő: 1,5 óra
Hozzávalók:
1/2 kg sertés karaj, 1/2 kg gomba, 1/2 kg sárgarépa, petrezselyem, zeller, 1 kis fej karfiol, 1 kis fej karalábé, 1 db csemegekukorica, ugyanannyi zöld hüvelyű zöldbab, és zöldborsó, 1 kis fej vöröshagyma, egész bors, só, liszt, kevés olaj

Elkészítése:
Az olajon megpirítjuk a kockára vágott karajt, majd beletesszük a kockára vágott (rózsáira szedett) zöldségeket, és a fej hagymát egészben.
Sózzuk, borsot beleszórjuk és kevés vízzel készre pároljuk.
Amikor minden megpuhult, akkor kevés liszttel megszórjuk és felengedjük vízzel.
Levesbetétként tésztát főzhetünk még bele, de el is hagyható, mert így is elég sűrű levest kapunk.

RAGULEVES GOMBÁVAL
Elkészítése:
2 csirkeaprólékhoz veszünk 10 dkg gombát.
Az aprólékot puhára főzzük, közben zsíron üvegesre pirítunk vöröshagymát és a gomba, valamint zöldségek hozzáadása után kevés vízben az egészet megpároljuk.
Ha puha, akkor megszórjuk pirospaprikával, apróra vágott petrezselyemzölddel és ráöntjük a puhára párolt aprólékot.
Egy fém teatartóba teszünk 1 gyömbérgyökeret,1/2 szerecsendiót, 1 mokkáskanál édes köményt és majoránnát, és a levessel főzzük 5-20 percet.
Tálaláskor a tányérba 1-1 kanál tejfölre szedjük a levest.

RÁK-RAGULEVES
Hozzávalók:
50 dkg rákhús, 1 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, petrezselyem, késhegynyi őrölt bors, só, olívaolaj, fél-fél narancs és citrom leve, 3 paradicsom

Elkészítése:
Forraljon fel nyolc deci vizet.
Sózza, borsozza és nyomja bele a zúzott fokhagymát.
Egyet forraljon rajta, majd dobja bele a rákot.
Mikor a rák kezdi rózsaszínét megváltoztatni, akkor húzza félre a melegről.
Ízesítse a citrom és narancslével, sóval és borssal.
Tegye a raguhoz az apró kockákra vágott, hámozott paradicsomot, a hasonló méretre vagdalt hagymát és az olívaolajat.
Fedő alatt hagyja kihűlni.
Tegye fogyasztásig hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt hirtelen forralja fel, szórja meg a petrezselyemmel – és így kínálja.

RÉTI SZÁRNYAS RAGULEVESE
Hozzávalók:
20 dkg csirkeszárny, 15 dkg csirkemáj, 1 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 15 dkg karfiol, 1 tasak Knorr óriás daragaluska leves, 2 dl tejföl, 3 evőkanál Knorr ételsűrítő, olaj, egy kis kapor és tárkony, só, bors

Elkészítése:
A feldarabolt szárnyakat kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a karikázott zöldségeket és a karfiolt.
Belerakjuk a kockára vágott májat, és 1 percig pirítjuk, aztán felöntjük vízzel.
Mikor megfőtt beleöntjük a levesport, 10 percig főzzük.
A tejfölbe beletesszük az ételsűrítőt, a kaprot és a tárkonyt, majd beleöntjük a levesbe, további 5 percig főzzük, lefedve 5 percig állni hagyjuk.

SAVANYÚ RAGULEVES
Hozzávalók:
40 dkg disznóhús, 15 dkg leveszöldség, 2 hagyma, 5 dkg rizs, 2 tojás, 1 ek tárkonyecet, 1 dl tejföl, só, bors, csipetnyi paprika, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 dl olaj

Elkészítése:
A felhevített olajban megpirítom a kockákra vágott húst. 1 liter vízzel, vagy húslevessel (kockából) öntöm fel és félpuhára főzöm.
Hozzáadom a felaprított leveszöldséget és puhára főzöm.
A tojásokat elhabarom a tejföllel és állandó keverés közben, a levesbe öntöm.
Ecettel, vagy tárkonyecettel ízesítem és tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel szórom meg.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - RAGULEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.