Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RAGULEVESEK 11

2020.06.07

LEVESEK LEXIKONJA

SERTÉS-RAGULEVES VELŐVEL
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg sertéscomb, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 15 dkg zöldborsó, 30 dkg sertésvelő, 1,5 dl tejszín, 1 kis fej vöröshagyma, 1 citrom leve, friss vagy szárított tárkony, só, bors, ételízesítő

Elkészítése:
A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajban megfuttatjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sertéshúst, sót, borsot, ételízesítőt, és fedő alatt - a vizet pótolva - félpuhára pároljuk.
Ezután hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, a zöldborsót és 1,5 l vízzel felengedjük, tovább főzzük.
Amikor már majdnem minden megpuhult, beletesszük a hártyáitól megtisztított, kockára vágott velőt és egy teáskanál tárkonyt.
Amikor felforrt, lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a tejszínt, amit előtte egy kis levessel kikeverünk, hogy ne kapja össze.
Ezután még egy percig forraljuk.
A végén citrommal ízesítjük, és megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével.

SOMOGYI CSIRKE-RAGULEVES
Hozzávalók:
40 dkg csirkemellfilé, 10-10 dkg sárgarépa, karfiol és gyökér, 5-5 dkg zeller, zöldborsó, és gomba, zsír, liszt, 1-1,5 l csontleves v. víz, egy csomó petrezselyem, só (ha csontlevessel öntjük fel, csak óvatosan sózzuk), bors, bazsalikom, kakukkfű, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín

Elkészítése:
A húst és a zöldségeket kis kockákra vágjuk, és zsíron megpirítjuk.
Vágott petrezselymet és lisztet szórunk rá, és tovább pirítjuk.
Csontlével vagy vízzel felöntjük, ízlés szerint fűszerezzük és jó fél puhulásig főzzük.
A karfiolrózsákat és a zöldborsót ekkor hozzáadjuk, és készre főzzük.
A tojássárgákat elkeverjük a tejszínnel, és a tűzről levett levesbe keverjük,

SZÁRNYAS RAGULEVES 01.
Liszt- és tejcukor-érzékenyeknek
Hozzávalók:
1 csirkeaprólék, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg gomba, 1 csomó petrezselyemzöld, 2 evőkanál napraforgóolaj, 1 evőkanál kukoricaliszt, 1 kis fej vöröshagyma só, bors, Delikát 8, 4 dkg FE-Mini tészta vagy rizstészta

Elkészítése:
A csirkeaprólékot jól megmossuk, feldaraboljuk.
Egy evőkanál olajon átfuttatjuk, megsózzuk, delikáttal ízesítjük, és kevés vízzel fedő alatt pároljuk.
Zsírjára pirítjuk és hozzáadjuk az egyformára szeletelt petrezselyemgyökeret, sárgarépát és a zöldborsót.
Meghintjük apróra vágott petrezselyemzölddel, és felöntjük 1, 5 1 vízzel.
Beletesszük egészben a hagymát, ízesítjük őrölt borssal.
Felforraljuk és hozzáadjuk a felszeletelt gombát.
Amikor a hús és a zöldségek megpuhulnak, a levest világos rántással berántjuk.
A levesbetétet külön vízben főzzük ki.
A levest tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel hintjük meg.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - RAGULEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.