Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A RIZSLEVESEK 1.

2017.01.25

LEVESEK LEXIKONJA

CITROMOS RIZSLEVES KARFIOLLAL
Hozzávalók 4 személye:
15 dkg rizs, 1 fej karfiol, 2 ek tejszín, 1/2 db citrom, 1 mk gyömbér, 1 l csontlé, füstölt sajt, só

Elkészítése:
A rizst megfőzzük sós vízben. A csontlében megfőzzük a karfiolt, felforraljuk a citrom reszelt héjával, a reszelt gyömbérrel. Kb. 5 perc múlva beledobjuk a főtt rizst, átforraljuk vele. Beleöntjük a tejszínt, citromlével savanyítjuk.
Reszelt füstölt sajtot adunk hozzá.

CSIRKE RIZSLEVES 01. (KÍNA)
Elkészítése:
Tisztítsunk meg egy fiatal csirkét. 4.5 liter vízhez adjunk 3 dl rizst, egy szárított hagyma-hajtást, két darab szárított narancshéjat. Négy óráig főzzük. A levesbe tegyük bele a csirkét, ½ óráig főzzük. Vegyük ki a csirkét és csíkozzuk fel a húsát. Tegyük vissza a húst. Ízesítsük sóval és három evőkanál szójaszósszal.
Mély tálakban tálaljuk, zöldhagymával szórjuk meg.

CSIRKE RIZSLEVES 02.
Elkészítése:
Aprítsunk fel 10 dkg fehér csirkehúst egy kis zellerrel és hagymával. Főzzük, amíg félig kész nem lesz.
Adjunk hozzá fél csésze főtt rizst és az aprított csirkehúst, két ek szójaszószt, sót, borsot, ha kívánjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.