Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A RIZSLEVESEK 3.

2017.03.22

LEVESEK LEXIKONJA

GÖRÖG RIZSLEVES
Idő: 30 perc
Hozzávalók:
5 dkg rizs, 1 citrom leve, 3 tojás, 1,5 liter tyúkhúsleves (3 leveskockából), 5 dkg főtt csirkehús, só, fehér bors, 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Elkészítése:
A rizst lobogva forró vízben tíz-tizenöt percig puhára főzzük, leszűrjük, hozzákeverjük az apróra vágott csirkehúst. A három tojást felverjük, hozzáadjuk a citrom levét, majd fokozatosan, habverővel kevergetve másfél deciliter meleg húslevest. A megmaradt levest felforraljuk, levesszük a tűzről, ráöntjük a csirkehúsos rizsre, sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a citromos tojást, és visszatesszük közepes lángra.
Öt percig folyamatosan kevergetjük, s amikor a leves jól átmelegedett, krémes lett, friss kenyérrel és finomra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

HALAS RIZSLEVES
Elkészítése:
Készítsünk rizslevest a Kínai rizsleves szerint. Szeleteljünk vékonyra 1 kg ulua halat. Tegyük a halhúst a levesbe, és mély tálakban azonnal tálaljuk. A túlfőzött hal elveszti a finom tengeri aromáját.
Megszórjuk finomra vágott zöldhagymával, és felaprított char-gwor-ral (ez kínai tartósított dinnye, édes íze van).

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A RIZSLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.