Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A RIZSLEVESEK 5.

2017.05.02

LEVESEK LEXIKONJA


HÚSOS RIZSLEVES
Elkészítése:
Készítsünk rizslevest a következő recept (Kínai rizsleves) szerint. Adjunk hozzá ½ kg darált sertés vagy marhahúst. Vékonyra szeletelt májat tehetünk bele, ha úgy tetszik.
Ha megfőtt, a fentiek szerint tálaljuk.

 

 

KÍNAI RIZSLEVES
Elkészítése:
4.5 liter vízhez 3 dl rizst adjunk. Főzzük három órán keresztül, hozzáadva egy szárított hagymát, két darab szárított narancshéjat, és sót. Mély tálakban tálaljuk.
Mindegyikbe tehetünk egy teáskanál szójaszósz és fél teáskanál mogyoróolaj keverékét, és megszórhatjuk aprított zöldhagymával.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A RIZSLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.