Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - RIZSLEVESEEK 6.

2018.10.18

LEVESEK LEXIKONJA

LESTYÁNOS RIZSLEVES
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 1 húsleves, 6 dkg rizs, 1 csomó leveszöldség, lestyánlevél, szerecsendió, só

Elkészítése:
A zöldséges húslevest felforraljuk, állandó kavarás mellett beleszórjuk a rizst, hozzáadjuk a leveszöldséget és 2 lestyán levelet, majd mérsékelt tűzön megfőzzük. A lestyánt kivesszük, a levest sóval és szerecsendióval ízesítjük, majd ízlés szerint legírozhatjuk tojással (a kevés sóval és egy evőkanál vízzel jól összekevert tojást a forrásban lévő levesbe kavarjuk).
A fűszerekkel megszórva tálaljuk.

MADÁRFÉSZEK RIZSLEVES
Elkészítése:
Tisztítsunk meg ½ kg madárfészket egy éjszakán át áztatva és a szennyeződéseket eltávolítva.
Készítsünk rizslevest. Adjuk hozzá a madárfészket és két csésze kockára vágott csirkehúst.
Ízesítsük három evőkanál szójaszósszal, sóval, borssal.
Egy órát főzzük.
Mély tálakban tálaljuk.
Szórjuk meg aprított zöldhagymával, char-gwor darabokkal, és szárított hagyma-hajtással.

NYÁKLEVES 01.
Elkészítése:
A rizst egészen szétfőzzük azonos mennyiségű tej és víz keverékében. Azután átpasszírozzuk, kevés tejből és 2-3 tojássárgájából készült habarással elkeverjük.
Még azon forrón beleteszünk 2-3 deka apróra tördelt vajat és egy kevés porcukrot.

NYÁKLEVES 02.
Elkészítése:
Készülhet rizsből, árpakásából, darából, zablisztből vagy pehelyből.
A rizst, stb. sós vízben 1-11/2 óráig főzzük, finom szitán áttörjük, kevés vajjal elhabart tojássárgájára öntjük, összekeverjük, s újra felforraljuk.
Akinek az orvos megengedi, egy kis tejszint is tehet hozzá.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - RIZSLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.