Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RIZSLEVESEK 7.

2019.05.11

LEVESEK LEXIKONJA

OLASZ RIZSLEVES
Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 15 dkg rizs, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 10 dkg sárgarépa, fehérrépa, karalábé, káposzta, kelkáposzta, zeller, bab, szárnyas máj, zúza, só, bors, reszelt sajt, 5 dkg vaj, szerecsendió, zöldpetrezselyem

Elkészítése: A marhahúst 1 l vízben feltesszük főni, ha félig megpuhult hozzátesszük a vajon pirított rizst és az ugyancsak vajban pirított zöldségeket, meg a zúzát, májat. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük, megszórjuk zöldpetrezselyemmel, és készre főzzük.
Reszelt sajttal tálaljuk.

ÖRMÉNY RIZSLEVES
Hozzávalók: 1 kistányér felszeletelt vegyes zöldség, fél fej hagyma, néhány gomba, 2-3 evőkanál rizs, petrezselyemzöld, só, 1-2 db churut, tejföl, 1 kanál zsír

Elkészítése: Az apróra vágott hagymát zsírban megfuttatjuk, megpároljuk benne a zöldséget és az apróra vágott gombát. Felengedjük forró vízzel, és lassan forraljuk.

Belefőzzük a rizst is.

Amikor kész, apróra vágott petrezselyemzöldet, reszelt churutot és tejfölt teszünk bele.

RIZSLEVES 01.
Hozzávalók:
vegyes zöldség 1/4 kg, zsír 5 dkg, liszt 2 dkg, zöldpetrezselyem 1/2 csomó, víz 1,5 l, tojás 1 db, tejföl 2 dl, vaj 2 dkg, citromlé 2-3 csepp, rizs 10 dkg

Elkészítése:
Főzzünk különféle zöldséget jó puhára, és készítsünk világos rántást, finomra vágott petrezselyemmel. A megfőtt zöldséget átszűrjük, és levével a rántást feleresztjük, és forrni hagyjuk. Ekkor kevés rizst teszünk bele főni, vigyázva arra, hogy a szemek egészben maradjanak.
Tálaláskor a tálban egy tojássárgáját, 2 dl tejfölt, 2 dkg vajat, 2-3 csepp citromlevet jól elkeverünk, és a forró levest ráöntjük.

RIZSLEVES 02.
Hozzávalók:
20 g rizs, 1 g napraforgóolaj, 10 g liszt, 50 g vegyes zöldség, só, petrezselyemzöld, csont lé, bors

Elkészítése:
A zöldséget apró kockára vágjuk. A rizzsel, petrezselyemmel együtt olajon átpároljuk, felöntjük csontlével, sózzuk.
Puhára főzzük.
A lisztet szárazon világosra pirítjuk, hideg vízzel simára keverjük, a leveshez öntjük és felforraljuk, borsozzuk.

RIZSLEVES 03.
Hozzávalók:
8 dkg rizs, 1 tojássárgája, 1 dl tejföl, 10 dkg parmezán jellegű sajt, 1 Knorr húsleveskocka,2 dkg margarin, 1 evőkanál liszt, só, bors

Elkészítése:
A rizst 8 dl vízben feltesszük főni. Belemorzsoljuk a húsleveskockát. Megforrósított margarinon megpirítjuk a lisztet, és a levest berántjuk. Sóval, borssal ízesítjük. A tejfölben elkeverjük a tojássárgáját, és a levesbe keverjük, majd azonnal lehúzzuk a tűzről, és tovább keverjük.
A rizslevest tányérokba szétosztjuk és meghintjük a reszelt sajttal.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A RIZSLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.