Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A SAJT(-OS) LEVESEK 4.

2017.04.27

LEVESEK LEXIKONJA

SAJTOS BROKKOLI-KRÉMLEVES 01.
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli, 1 kis fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 20 dkg trappista sajt, 10 dkg vaj, vegeta, őrölt fehérbors, 1 babérlevél, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, csapvíz, petrezselyemzöld, 25 dkg fokhagymás kenyérchips

Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, a vöröshagymát daraboljuk, a sajtot lereszeljük és félretesszük. Vajon puhára pároljuk a brokkolit a vöröshagymával, fokhagymával. Vegetával, fehérborssal, babérlevéllel ízesítjük. A babérlevelet kivesszük, felöntjük vízzel, botmixerrel összeturmixoljuk a levest. Újraforraljuk, beletesszük a reszelt sajtot, folyamatosan keverjük, míg a sajt elolvad. Végül tejfölös habarást teszünk bele, szintén folyamatos keverés mellett. 2 perc múlva levehetjük a tűzről.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük és fokhagymás vagy natúr kenyérchipset kínálunk hozzá.

SAJTOS BROKKOLI-KRÉMLEVES 02.
Hozzávalók:
50 dkg brokkoli, 30 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál napraforgóolaj, 2 húsleveskocka, 2 dl főzőtejszín, só, őrölt bors, 15 dkg Cheddar vagy Gouda sajt, néhány kis brokkoli levél a díszítéshez

Elkészítése:
A brokkolit rózsáira szedjük, minél kisebbre és alaposan megmossuk. A szárakat is bele lehet tenni. A burgonyát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, vagy lereszeljük. vöröshagymát és a fokhagymát az olajban üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a brokkolit és a burgonyát és a tűzön rövid ideig kevergetjük.
Felöntjük kb. 1 liter vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat és felforraljuk. Ezután hozzáöntjük a tejszínt és lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya és a brokkoli megpuhul. Közben sóval, borssal ízesítjük. Ha kész, botmixerrel pépesítjük a levest. Ha nagyon sűrű, adhatunk hozzá még vizet. Hozzáadunk 10 dkg sajtot és olvadni hagyjuk benne
. Tálalás:
előmelegített tányérokban, a maradék sajttal megszórva, brokkoli levéllel díszítve.
Adhatunk hozzá ropogós búzakenyeret.


FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A SAJT(-OS) LEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.