Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A SAJT(-OS) LEVESEK 6.

2017.06.06

LEVESEK LEXIKONJA


SAJTOS BURGONYALEVES 03.
Elkészítése:
A megfőtt burgonyát megreszeljük, hozzáadunk egy darabka vajat, egy kanál lisztet, 6 deka reszelt sajtot és még annyi lisztet hogy sűrű pép legyen. Akkor lassan öntünk hozzá húslevest, és addig hígítjuk, amíg leves sűrűségű lett.
Jól megsózzuk, 10 percig forraljuk, és pirított zsemlyekockákkal feltálaljuk.

 

SAJTOS CSIRKELEVES
Hozzávalók:
1 kisebb csirkeaprólék, 2 dl száraz fehérbor, 5 dkg füstölt szalonna, 2 db zsemle (lehet száraz is), 10 dkg reszelt trappista sajt, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 kis szál póréhagyma, ízlés szerint só, törött fehér bors, reszelt szerecsendió

Elkészítése:
A csirkeaprólékot tisztítás után feldarabolom és egy liter sós vízben, kuktafazékban puhára főzöm, majd átszűröm. A húst kicsontozom, és nagyon apróra vágva félreteszem. A zsemlét apró kockákra vagdalom, és 3 dl levessel leforrázom, majd turmixgépben pépesítem. Ezután hozzáöntöm a maradék leveshez, a bort is beleöntöm, a reszelt sajtot belekeverem, és az egészet felforralom. Közben a füstölt szalonnát apróra metélem, zsírját kiolvasztom, és megfonnyasztom rajta a megtisztított és apróra vagdalt vöröshagymát.
Ezt a hagymás pörcöt a hússal együtt a levesestálba teszem és ráöntöm a forró sajtos levest.
Nagyon finom!
Elkészítési ideje: 60 perc


FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A SAJT(-OS) LEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.