Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A SERTÉSHÚSLEVESEK 1.

2017.04.09

LEVESEK LEXIKONJA

AGYAS LEVES HÁROMSZÉKIESEN 01.
Hozzávalók 4 személyre:
6 dkg finomliszt, pirospaprika, 1 dl étolaj, 30 dkg sertésvelő, 35 dkg sertéscomb, 10 dkg rizs, 1 vöröshagyma, 50 dkg savanyú káposzta-levél, őrölt bors, só, 3-4 babérlevél, 2 liter savanyúkáposzta-lé, 1 dl tejföl

Elkészítése:
Ha túl savanyú a káposztalé, felhígítjuk vízzel, és a nagyobb kockákra vágott káposztával együtt feltesszük főni. Amikor felforrt, hozzáadjuk a kockákra vágott sertéshúst, a finomra aprított vöröshagymát és a babérlevelet. Lassú tűzön fedő alatt főzzük. Amikor a hús majdnem puha, beletesszük a megtisztított, lehártyázott velőt és a megmosott rizst. Az olajban megpirítjuk a lisztet, félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük benne a hideg tejfölt, és berántjuk a levest.
Lassan főzzük még egy darabig, amíg a rizs is megpuhul. A végén sóval és borssal ízlés szerint utána ízesítjük.
Elkészítési idő: 60 perc

 

 

AGYAS LEVES HÁROMSZÉKIESEN 02.
Hozzávalók:
1 dl tejföl, 1-1,5 liter káposztalé, 50 dkg-os káposzta, 1 fej vöröshagyma, 35 dkg disznóhús, 30 dkg sertésvelő vagy borjúvelő, babérlevél, 5 dkg liszt, 5 dkg rizs, paprika, só, bors, zsiradék

Elkészítése:
Ha túl savanyú a káposztalé, felhígítjuk vízzel, majd a káposztával együtt főni tesszük. Mikor felforrt, hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst és a babérlevelet. Egy fej hagymát finomra vágunk, és a fövő léhez adjuk. Ha a hús megpuhult, beletesszük a velőt, és egy liter léhez számítva adunk bele egy kanál rizst. Kevés rántást keverünk hozzá, melybe paprikát és borsot tettünk. Lassan főzzük még egy ideig, hogy a rizs szét ne főjön.
Tálalás előtt kivesszük a babérleveleket.
Tejföllel ízesítjük.

ALFALUSI PASZULYLEVES
Hozzávalók:
25 dkg tarka paszuly, 50 dkg füstölt disznóhús, 1 fej saláta vagy madársaláta, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 1 dl tejföl, só, zöld-kapor, pirospaprika

Elkészítése:
Az előző este beáztatott paszulyt a füstölt hússal puhára főzzük.
Közben a madársalátát vagy fejes salátát felvagdaljuk, megsózzuk, többször kicsavarjuk, és a vagdalt zöld-kaporral együtt a levesbe tesszük.
Pirospaprikás gyenge rántást készítünk, savanyú tejföllel ízesítjük.
A levesbe keverve egyszer meglobbantjuk és tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - SERTÉSHÚSLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.