Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A SERTÉSHÚSLEVESEK 2.

2017.05.21

LEVESEK LEXIKONJA

ARATÓLEVES
Hozzávalók:
40 dkg savanyú káposzta, 20 dkg sertéshús, 10-10 dkg füstölt kolbász és füstölt szalonna, 1-1 paprika, paradicsom és vöröshagyma, 6 dkg árpagyöngy, 2 dl tejföl, babér, só, bors

Elkészítése:
A szalonnát apróra vágjuk, kiolvasztjuk és megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát. A sertéshúst felkockázzuk és a karikára vágott kolbásszal, paprikával és paradicsommal együtt a hagymához adjuk.
Fűszerezzük, és félpuhára pároljuk.
A savanyú káposztát a húshoz keverjük, felengedjük vízzel, belekerül az árpagyöngy és a tejföl is.
Puhára főzzük.

ASZALT SZILVALEVES (BAGLYOS)
Hozzávalók:
fél kiló füstölt sertéshús, 1 sárgarépa, 2 ek rizs, vaj, 15-20 szem aszalt szilva, só, bors, cukor, liszt, citromlé, tejföl

Elkészítése:
A füstölt húst nagyobb darabokra vágjuk, és hideg vízben feltesszük főni. Kevés vajban megpároljuk a felkarikázott répát. Ha a hús megfőtt, hozzáadjuk a répát, a rizst, sózzuk, borsozzuk, és tovább főzzük. Rántást készítünk, cukorral, citromlével ízesítjük, és a leveshez keverjük. Belekeverjük az aszalt szilvát és kiforraljuk levesünket.
Tejföllel kínáljuk, hidegen-melegen egyaránt fogyaszthatjuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - SERTÉSHÚS-LEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.