Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A SÖRLEVESEK 4.

2016.12.09

LEVESEK LEXIKONJA

HIDEG SÖRLEVES 02.
Hozzávalók 4 személyre:
1 l világos sör, 12,5 dkg kristálycukor, 12,5 dkg főtt mazsola, 1 citrom, 3-4 szelet rozskenyér

Elkészítése:
A sört egy porcelán keverőtálba öntjük. Állandóan keverve, hozzáadjuk a cukrot, és a finom reszelőn, lereszelt citromhéjat, lereszelt rozskenyeret. Előtte megfőzzük a mazsolát, kevés cukorral, majd hidegen a sörlevesbe tesszük. A citromot szeleteljük fel, magját távolítsuk el, és tegyük a lébe.
Jól hűtsük le, és tálalhatjuk, hideg poharakba. Elkészítési idő: 20 perc + hűtés

HOLLAND SÖRLEVES
Hozzávalók:
0.5 l barna sör, 0.5 l fehérbor, 4 tojás sárgája, 3-4 dkg vaj, 3 dkg cukor, 1 késhegynyi szerecsendió

Elkészítése:
Forró vízbe tett edényben melegítsük fel a sört és a fehérbort. Keverjük ki habosra a tojássárgáját vajjal és cukorral, és öntsük hozzá a sörhöz és a borhoz állandó kevergetés közben. Vigyázzunk, hogy ne forrjon fel!
Szerecsendióval ízesítjük, és pirított kenyér-szeletekkel tálaljuk.

ÍNYENC SÖRLEVES
Hozzávalók:
1 kisebb filézett csirkemell, 2 nagyobb fej vöröshagyma,1 tv paprika, 3 szál sárgarépa, 2 nagyobb burgonya, 1 zeller, 1 liter sör, 1 liter húsleves (leveskockából is készíthetjük), 4 dl tejszín, só, őrölt bors, 10 dkg sonka, 10 dkg trappista sajt, 4 db pirított toast kenyér

Elkészítése:
A kockára vágott csirkemellet kevés olajon süssük aranybarnára, majd tegyük félre. Egy nagyobb lábasban pároljuk meg a szintén kockára vágott zöldségeket, majd öntsük rá a sört és a húslevest. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt közepes lángon főzzük kb. egy órán át.
Mialatt fő a leves, vágjuk vékony csíkokra a sonkát és a sajtot, és a négy pirított kenyérszeletet.
A hagymát szeleteljük fel vékony karikákra. Ha elkészült a leves, jól turmixoljuk össze, majd adjunk hozzá négymogyorónyi vajat, és a vékony szeletekre vágott hagymát, főzzük puhára a hagymát a levesben, majd adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük simára.
Tálalásnál a csészékbe tegyünk egy adag pirított, kockákra vágott csirkemellet, a csíkokra vágott sajtot, sonkát, kenyeret, erre az alapra szedjük a levest.
A tetejét díszítsük finomra vágott petrezselyemmel, és egy teáskanál tejszínnel.
Tipp:
A leveshez külön tálalhatjuk a kenyérszeleteket úgy, hogy a sajtot ráreszeljük a tetejére, és sütőben megpirítjuk. A kenyér helyett használhatunk sajtos kiflit vagy bagettet is.

LENGYEL SÖRLEVES - ZUPA PIWNA
Hozzávalók:
1,5 l világos sör, köménymag, szegfűszeg, fahéj, cukor, szárított túró (enhen), 2 tojássárgája Elkészítése: Sört felforralni szegfűszeggel (3 db), fahéjjel, köménymaggal (fél kk). Tojássárgáját felverni cukorral és lassan hozzáadni a sörhöz (keverés közben).
A túrót vágjuk kockára és beletesszük a levesbe.

 

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A SÖRLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.