Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A SÖRLEVESEK 5.

2017.02.26

LEVESEK LEXIKONJA

MEGGYES SÖRLEVES 01.
Hozzávalók:
1/2 liter világos sör, 0,5 kg meggy, 2 dl tejszín, 10-15 dkg cukor, 1 ek kukoricaliszt, fél citrom leve, 1-1 mokkáskanál fahéj, gyömbér, só, reszelt citromhéj

Elkészítése:
A meggyet kimagozzuk, a magokat összetörjük és lábosban, egy deci vízben 20 percig főzzük. Közben a meggy felét a sörrel, a tejszínnel, a cukorral és a fűszerekkel összeturmixoljuk. A sörös pépet felforraljuk, a lisztet 1 dl vízzel és a leszűrt meggymaglével simára keverjük és hozzáadjuk a forrásban lévő leveshez. Jól kiforraljuk és a félretett meggyet is beletesszük. Pár pillanatig forraljuk, és le tűzről.
Hűtsük ki, majd tegyük hűtőbe. Nagyon kellemesen hűsít ezekben, a forró napokban.

MEGGYES SÖRLEVES 02. - CSEH.
Hozzávalók:
1 üveg világos sör, 1 dl fekete (barna) sör, fél kiló meggy, 15 dkg cukor, 1 citrom, 2 dl tejszín, 1 ek kukoricaliszt, gyömbér, só, fahéj

Elkészítése:
A kimagozott meggy felét a sörrel, a tejszínnel, a cukorral, a citrom levével és reszelt héjával, a gyömbérrel, a sóval és a fahéjjal turmixoljuk. Ezután egy fazékban forraljuk fel a keveréket, keverjük simára a lisztet 1 dl vízzel és a barna sörrel, s ezt is öntsük bele a forró levesbe. Kevergetve forraljuk ki. A meggy másik felét is beletesszük, és félrehúzzuk hűlni a levest. Ha kihűlt jó pár órán át, hűtőben jegeljük.
Jó még ribizliből és nem túlérett sárgabarackból is.

MÉZES SÖRLEVES .
Hozzávalók:
1,2 l barna sör, 0,5 dl méz, 4 g szegfűszeg, 4 g fahéj, 4 g kardamom, 10 g liszt, 1 dl tej, 1 db tojássárgája, 4 g gyömbérgyökér

Elkészítése:
A tejet, a tojássárgáját 1 dl barna sört és a lisztet leveses tálba habverővel simára keverjük. A maradék barna sört a mézzel, a szegfűszeggel, a fahéjjal, a kardámommal felforraljuk, majd állandó keverés közben az összekevert anyagokhoz adjuk. Vízfürdőbe állítjuk, és tálalásig gyakran megkeverjük. Tetejére frissen reszelt gyömbért szórunk, azonnal tálaljuk. A sörlevest változatosabbá tehetjük, ha tálaláskor előző nap beáztatott asztalt-gyümölcsöket, vagy ananászt adunk.
Készíthetjük alkohol és szénhidrátmentes sörből is.

 

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A SÖRLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.