Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A SÖRLEVESEK 6.

2017.05.18

LEVESEK LEXIKONJA

NÉMET SÖRLEVES
Hozzávalók:
1 l sör, őrölt fahéj, 5 dl erőleves, 1 dkg gyömbér, 1 ek cukor, 1 ek fehérbor, 4 szelet pirított kenyér, szerecsendió, reszelt citromhéj, 1 tojássárgája, 5 dkg liszt, 5 dkg vaj, só

Elkészítése:
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, lehűtjük, hozzákeverjük a szerecsendiót, a sót, a gyömbért, a fahéjat, sörrel felöntjük, felforraljuk, időnként megkeverve 15 percig főzzük. Ezután hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat, a tojássárgáját, a bort, az erőlevest, felforraljuk, és még néhány percig lassú tűzön főzzük. A sörlevest a tányérba helyezett pirítósokra merjük.

 

OSZTRÁK SÖRLEVES
Hozzávalók:
1 liter barna sör, 3 tojássárgája, 3 evőkanál liszt, 100 ml tej, 1 teáskanál méz

Elkészítése:
Tegyük a tejet edénybe és langyosítsuk meg. Keverjük hozzá a lisztet és a tojássárgáját, amíg csomómentes lesz.
Lassú forralás és állandó keverés mellett öntsük hozzá a sört, és addig kavarjuk, amíg a leves besűrűsödik. Végül adjuk hozzá a mézet. A levesnek forrónak kell lenni, de nem szabad főni!
Öt percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

 

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A SÖRLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.