Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A SPÁRGALEVESEK 3.

2017.03.28

LEVESEK LEXIKONJA

LILA SPÁRGALEVES
Idő: 30 perc

Hozzávalók:
20 dkg gyenge spárga, 20 dkg vörös-babkonzerv, fél citrom leve, 1 dl tejföl, 1 ek liszt, 1-2 ek cukor, fél ek só, kevés gyömbér, 2 fej lila hagyma

Elkészítése:
1 liter sós-cukros vízben, kevés citromlével megfőzzük a megtisztított felkarikázott spárgát, ha puha beletesszük a konyhakész vörös babot és a felkockázott lila hagymát. A tejfölből és lisztből híg habarást készítünk, majd az egész levest felforraljuk. A hagymát nem kell puhára főzni, finom, ha acélos marad.
Végül még ízlés szerint sóval, cukorral, citromlével és kevés gyömbérrel ízesítjük.

OSZTRÁK SPÁRGALEVES
Hozzávalók:
50 dkg spárga, 1 l csontleves, 4-4 dkg vaj és liszt, 1 dl tejszín, 1 tojássárgája, 1 csokor petrezselyem, só, bors, cukor, szerecsendió, 1 kk cukor

Elkészítése:
A spárgát tisztítjuk, ha fehér meg is hámozzuk. A fejeket levágjuk és félretesszük. A többit annyi (sóval és cukorral ízesített) vízben puhára főzzük, amennyi éppen ellepi. A csontlevest felforraljuk és a főtt spárgát belepasszírozzuk. A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, s besűrítjük vele a levest. Beletesszük a spárgafejeket is, szerecsendiót és borsot adunk hozzá, s jól kiforraljuk. Leveses tálban összekeverjük a tojássárgát a tejszínnel és rámerjük a levest.
Megkeverjük a levest és megszórjuk finomra metélt petrezselyemmel.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A SPÁRGALEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.