Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - A SPÁRGALEVESEK 4.

2017.05.07

LEVESEK LEXIKONJA

PARADICSOMOS SPÁRGALEVES
Hozzávalók:
80 dkg paradicsom, 25 dkg spárga, 8 dkg gépsonka, 2 tojássárgája, 2 dl tejszín, 1 evőkanál ételízesítő, só

Elkészítése:
Az érett paradicsomokat egy lábosban összetörjük, rászórjuk az ételízesítőt, puhára főzzük, majd áttörjük. Szükség szerint annyi vízzel öntjük fel, hogy 1, 2 liter paradicsomlét kapjunk. A gépsonkát apró kockára vágjuk, a kisebb darabokra vágott spárgával együtt a paradicsomlébe téve puhára főzzük.

A tűzről levéve hozzákeverjük a tejszínnel elkevert tojássárgáját.

SONKÁS SAJTOS SPÁRGALEVES
Hozzávalók: 50 dkg friss vagy 35 dkg konzervspárga, 10 dkg gépsonka, 4 dkg vaj, 8 dl zöldséglé. só, törött fehér bors, 2 evőkanál citromlé, 10 dkg kemény sajt, zöldpetrezselyem

Elkészítése:
A spárgát megmossuk, meghámozzuk, az alsó végét levágjuk és kisebb darabokra, a sonkát hasábokra vágjuk. Azután a spárgát olvasztott vajon legalább hat percig kis lángon pirítjuk, azután hozzátesszük a sonkát, majd felöntjük forró zöldséglével, megsózzuk és megborsozzuk, s ízesítjük citromlével.
Tálalása:
Közvetlenül a tálalás előtt belekeverjük a forró kész levesbe az apró kockákra vágott kemény sajtot és a finomra vágott zöldpetrezselymet, s máris tálaljuk.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - A SPÁRGALEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.