Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


LEVESEK LEXIKONJA - SZILVALEVESEK 3..

2018.10.02

LEVESEK LEXIKONJA

Hideg aszaltszilva-leves
Hozzávalók:
20 dkg aszalt szilva, 2 dl tejföl, 3 evőkanál búzapehely, 1-2 evőkanál méz, fél citrom leve és reszelt héja, kis darabka fahéj, 3 szem szegfűszeg, 1 mokkáskanál só. Elkészítése:
Az aszalt szilvát előző este többször váltott vízben megmosom, majd annyi tiszta, hideg vízbe áztatom, amennyi jól ellepi. Másnap a levét leszűröm. A szilvát kimagozom, és vékony csíkokra vágom. Az áztató vizet összesen 8 dl-re egészítem ki, majd beleszórom a szegfűszeget, a citrom reszelt héját, a fahéjat és a sót. Felforralva 10 percig főzöm, csak ezután teszem bele a búzapelyhet és a szilvát. További 5 percnyi forralás után a levéből kiveszek 1 dl-nyit, amit simára keverek a tejföllel, a citromlével és a mézzel. A keveréket beleöntöm a levesbe, és ismét felforralom.
(Nem szabad túl édesnek lennie, inkább pikáns legyen.)
Ha egészen kihűlt, befedve teszem a hűtőszekrénybe. Előhűtött csészékben tálalom.

Joghurtos szilvaleves
Hozzávalók:
2 pohár joghurt, 10 dkg cukor, 3 dl víz, 1 mokkáskanál fahéj, 20-25 dkg kimagozott, négybe vágott szilva. Elkészítése:
Felfőzzük a cukrot vízzel, és a kihűlt szirupot mixerben keverjük össze a joghurttal, fahéjjal.
A feldarabolt szilvát hozzáadva behűtjük.

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.