Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TARHONYALEVESEK 1

2019.03.20

LEVESEK LEXIKONJA

TARHONYALEVES 01.
Hozzávalók:
2 murok, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb karalábé, 2 ek libazsír, 2 marék tarhonya, fél fej hagyma, 1 ek vaj, 15 dkg gomba, 1 tojássárgája, 1 kanál tejföl, só, bors

Elkészítése:
A murkot, petrezselyemgyökeret, kisebb karalábét kockákra vágva sós vízben nem egészen puhára főzzük. Két kanál libazsíron két marék tarhonyát rózsapirosra pirítunk, adunk hozzá fél, igen finomra vágott hagymát, mellyel már csak kicsit pirítjuk. Késhegynyi borsot adunk hozzá, és felöntjük a zöldséges lével, mellyel lassan jól felforraljuk. Petrezselymes vajon megpárolt gombát teszünk hozzá.

TARHONYALEVES 02.
Elkészítése:
Egy deci tarhonyát kevés zsírban világos barnára pirítunk, s aztán hozzáteszünk kis fél fej finomra vágott hagymát, s azzal együtt még egy kicsit pirítjuk. Azután hozzáteszünk még egy kevés finomra vágott zöldpetrezselymet, egy fél kávéskanál jó rózsapaprikát. Jól elkeverjük s felöntjük egy bögre tiszta meleg vízzel, és lassan hagyjuk a tarhonyát benne puhára főni. Ha már az egész lé majdnem befőtt, rászűrünk még egy szükséges mennyiségű csontlevest, vagy ha az éppen nincs, lehet csak vízzel is ezt a levest megfőzni, de természetesen jobb, ha hús, vagy csontlevessel öntjük fel. Megsózzuk, s ha már puha a tarhonya, egy kanál tejfelt keverünk hozzá, avval is főzzük még s tálalásnál tetszés szerint tejfelt, s egy sárgáját habarunk hozzá.

TARHONYALEVES 03.
Elkészítése:
A tarhonyát zsíron megpirítjuk, felengedjük, belefőzünk bőven zöldséget, és kis lángon puhára főzzük.

TARHONYALEVES 04.
Hozzávalók:
5 dkg szalonna, 2 marék tarhonya, 1 kis fej vöröshagyma, pirospaprika, só, 3 közepes burgonya, paradicsom, zeller-zöldje

Elkészítése:
A kockára vágott szalonnát megpirítjuk. A zsírjába beleöntjük a tarhonyát. Kicsit pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, és lassú tűznél megdinszteljük. Paprikát szórunk hozzá, vízzel felöntjük. Beletesszük a kockára vágott burgonyát, sózzuk. Hozzáadunk paradicsomot vagy paradicsom püré konzervet, zeller-zöldet, nyáron zöldpaprikát és lassú tűzön készre főzzük. Visszarakjuk a szalonnakockákat, melegen tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - TARHONYALEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.