Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TARHONYALEVESEK

2019.05.07

LEVESEK LEXIKONJA

PIRÍTOTT TARHONYALEVES
Hozzávalók:
1 bögre tarhonya

Elkészítése:
Egy kanálnyi zsiradékot megforrósítunk, majd ráöntjük a tarhonyát, kb. 1 bögrével. Állandó keverés közben, szép barnára pirítjuk, de vigyázzunk, hogy meg ne égjen egy szem sem. Sóval ízesítjük, majd lehúzzuk a tűzről, és egy kanálfej pirospaprikával megszórjuk. Hideg vízzel felengedjük, és visszatesszük a tűzre.
Ha felforrt a leves, beletesszük a zöldségeket (sárgarépa, gyökér, egy fej vöröshagyma egészben, egy szál zellerlevél, petrezselyem zöldje, zöldpaprika, karalábé, karfiol, vagy ami van) és 2 - 3 szem krumpli, kockákra vágva.
Egyszerre fő meg minden a levesben.
Egyszerű, finom és laktatós leves.

SUHANTÉKOS TARHONYA LEVES
Hozzávalók:
2 db közepes krumpli, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyem zöld, 1 db közepes vöröshagyma, 2 dl tarhonya, 1 kávéskanál őrölt pirospaprika, 1 dkg zsír, 1 szelet zöldpaprika, ízlés szerint só

Elkészítése:
A krumplit kockára vágjuk, a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát hosszúkásra daraboljuk, a petrezselyem zöldet cérnával összekötjük, és a zöldpaprikával együtt 1,5 liter vízben feltesszük főni. Amikor félig megfőtt, bele tesszük a tarhonyát, és ha megfőtt, rátesszük a suhantékot.
Suhanték:
a zsírt felforrósítjuk, és beletesszük az őrölt pirospaprikát.
(A zsír ne nagyon legyen forró, mert a paprika megéghet.)

Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - TARHONYALEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.