Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TEJFÖL- ÉS TEJLEVESEK 6.

2020.03.24

LEVESEK LEXIKONJA

TEJLEVESEK
TEJLEVES 05.

Hozzávalók:
1 liter tej, 3 dkg liszt, cukor, 3 dkg vaj kevés só, citrom, finom metélt tészta

Elkészítése:
A tejet feltesszük főni, gyengén megsózzuk, cukrozzuk.
Közben a lisztet szárazon megpirítjuk, kevés hideg vízzel simára keverjük, és megszűrve, folytonos keverés közben adjuk hozzá a forrásban levő tejhez.
Ha felforrt, utánízesítjük, kevés reszelt citromhéjat teszünk bele, és belefőzzük a tésztabetétet.
Tálalás előtt belekeverjük a vajat, és forrón adjuk asztalra.

TEJLEVES 06.
Hozzávalók 4 személyre:
1 liter tej, 5 dkg cukor, 1 liter víz, 1 egész tojás, 10 dkg liszt, só

Elkészítése:
1 egész tojásból és a lisztből tésztát készítünk, finomra megreszeljük és a vízzel higított, sóval, cukorral ízesített tejbe befőzzük.
Aki nem szereti a levest sűrűn, az a reszelt tésztából 1 részt hagyjon ki.
Keveréshez fakanalat használjunk.

TEJLEVES 07.
Hozzávalók:
8 dl tej, 3 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 tojássárgája, 5 dkg cukor, só, 1 zacskó vaníliás cukor, 5 dkg finommetélt

Elkészítése:
Hét és fél dl tejet a vajjal felteszek főni.
A maradék hideg tejjel simára keverem a lisztet, majd hozzáadom a forrásban levő tejhez.
Állandó keverés közben újra felforralom.
Közben a tojássárgáját a cukorral, pici sóval és a vaníliás cukorral kikeverem.
A tésztát sós vízben megfőzöm.
A kikevert tojást a forró leveshez keverem, és melegen a főtt tésztára öntőm.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - TEJFÖL - TEJLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.