Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TEJFÖL ÉS TEJLEVESEK 5.

2020.01.22

LEVESEK LEXIKONJA

TEJLEVESEK
TEJLEVES 01.

Hozzávaló 6 személyre:
2 liter tej, 4 dkg liszt, 4 tojássárgája, ízlés szerint cukor, só

Elkészítése:
Kevés tejben a lisztet simára keverjük, majd felengedjük a többi tejjel.
Megsózzuk egy kevés sóval, cukrot adunk hozzá ízlés szerint, majd felforraljuk.
A tojássárgákat habosra keverjük, a leveshez adva tálaljuk.
De lehet a tojássárga helyett apró levestésztát is belefőzni.
Vaníliás cukorral kellemes illatú leves.

TEJLEVES 02.
Hozzávalók:
1 l tej, fél l víz, só, cukor, reszelt tészta v. rizs

Elkészítése:
A tejet a vízzel, pici sóval felforraljuk.
A forrásban lévő levesbe ízlés szerinti mennyiségben cukrot teszünk, majd reszelt tésztát v rizs főzünk bele.

TEJLEVES 03.
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 l tej, 4 dkg liszt, 2 dkg cukor, 2 dkg vaj, 1 citrom héja, só, finommetélt

Elkészítése:
A tejet felforraljuk, hozzáadjuk a szárazon világosra pirított, kevés hidegvízzel elkevert lisztet és jól felforraljuk.
Sóval, cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Finommetéltet főzünk bele, tálaláskor belemorzsolt vajjal feljavítjuk.

TEJLEVES 04.
Hozzávalók:
tej 1,2 - 1,5 l tej, cukor: 5-6 dkg, só,

Elkészítése:
A tejet felforraljuk, gyengén megsózzuk, és a cukrot elkeverjük benne.
A forrásban levő tejbe adagonként kb. 3 dkg széles metélt tésztát főzünk.
(Természetesen főzhetünk a levesbe szárított gyári tésztát vagy egy tojásból otthon gyúrt tésztát is).
Azonnal, forrón tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - TEJFÖL - TEJLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.