Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSLEVESEK 2.

2019.12.18

LEVESEK LEXIKONJA

CSÍPŐS TOJÁSLEVES ZÖLDBORSÓVAL
Hozzávalók 6 személyre:
1,5 liter zöldségleves, 15 dkg kifejtett friss zöldborsó, 3 evőkanálnyi csípős szójaszósz, 3 evőkanál kukoricaliszt, 4 tojás, egy csipet gyömbérpor, ízlés szerint ecet, őrölt bors

Elkészítése:
A levesből 1 litert felforralunk, és attól függően, hogy mennyire zsenge, 5-10 percig főzzük benne a zöldborsót.
A kukoricalisztet és a szójaszószt kikeverjük a maradék hideg levessel, és mérsékelt lángon behabarjuk vele a zöldborsós zöldséglevest.
Folytonosan kevergetve belecsorgatjuk a felvert tojásokat, és ecettel, sóval, őrölt borssal és gyömbérrel ízesítve készre főzzük.

CSÓKAKŐI TOJÁSLEVES
Elkészítése:
A vöröshagymából, paprikából és szalonnából pörköltalapot kell készíteni, amihez lecsót, apróra vágott burgonyát és zöldségeket - a sárgarépát és a petrezselymet - adunk.
Mindezt vízzel felengedjük, sóval, borssal ízesítjük.
Amikor a zöldségek és a burgonya is megpuhultak, akkor üthetjük hozzá a tojásokat a készülő levesünkhöz.
(Személyenként egy egész tojással lehet számolni).
Az ételt, ezt követően mustáros, tejfölös habarással sűrítjük.
Aki szereti, babérlevelet is tehet hozzá.

CSURGATOTT LEVES
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma, késhegynyi pirospaprika, kis olaj, só 1 tojás, 1 csomó zeller, 1 csomó petrezselyem, liszt

Elkészítése:
Olajon hagymát dinsztelünk, kis paprikával vegyítjük, és felengedjük 6 deci vízzel, majd forrni hagyjuk.
Egy tojást összekeverünk kevés liszttel, és a lobogó vízbe csurgatjuk.
Adunk hozzá néhány otthon lévő levesízesítőt.
Sóval, borssal fűszerezzük.
Pirított kenyérkockákra tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - TOJÁSLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.