Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSLEVESEK 3.

2020.01.20

LEVESEK LEXIKONJA

CSURGATOTT TOJÁSLEVES 01.
Elkészítése:
Pici vajban vagy zsírban megpirítunk kevés reszelt vereshagymát és vágott petrezselyemzöldet.
Kis színes paprikával, kevés sóval ízesítjük, felöntjük vízzel és felforraljuk.
Egy edényben simára kavarunk két egész tojást egy kanál liszttel, és a forró levesbe csurgatjuk.
Tálaláskor tejfellel dúsítjuk.
(Matyó recept)

CSURGATOTT TOJÁSLEVES 02.
Elkészítése:
4 dg zsírt felolvasztunk, kevés reszelt hagymát teszünk bele.
Kissé pirítjuk, paprikát adunk hozzá és hideg vízzel felengedjük.
Egy-egy db zöldséget főzünk bele. 2 db tojásból, egy jó kanál liszttel és pici sóval könnyű tésztát keverünk, hogy folyékony legyen, a forrásban levő leveshez csurgatjuk.

CSURGATOTT TOJÁSLEVES 03.
Elkészítése:
Apróra vágott petrezselyem zöldjét és kevés reszelt vöröshagymát vajban megpirítunk, hozzáadunk kevés sót és paprikát, felöntjük vízzel, s forrni hagyjuk.
Egy másik edényben simára keverünk két egész tojást egy kanál liszttel, és a forró levesbe csurgatjuk.
Tálaláskor 2 kanál jó tejfölt keverünk bele.

CSURGATOTT TOJÁSLEVES, HÚSTEKERCSEKKEL
(OLASZ)
Hozzávalók négy személyre:
3 tojás, 3 kanál liszt vagy dara, 3 kanál reszelt parmezánlajt, hústekercsek

Elkészítése:
Amikor a (hús)- leves kész, leszűrjük, majd egy merőkanálnyit leveszünk belőle, ezt kihűtjük.
Eközben egy mély tálban összekeverünk (4 tányérnyi leveshez) 3 tojást, 3 kanál lisztet (esetleg finom darát), ugyanennyi reszelt parmezánt.
(Fűszerezhetjük, ízlés szerint, kevéske szerecsendióval, ám ez nem okvetlenül szükséges.)
Az egészet jól elkeverjük, majd hozzákeverjük a már kihűlt, merőkanálnyi levest.
Ezután a tál tartalmát lassan, állandó kavargatás közben belecsurgatjuk a forrásban lévő levesbe úgy, hogy a levesbetétből hosszú cafrangok formálódjanak.
Végül belerakjuk a hústekercseket.

Hústekercsek
Hozzávalók:
marhahússzeletek, zsír vagy olaj, bor, víz, vagy sűrített paradicsom erősen hígítva

Elkészítés:
A húst hosszúkás, mintegy 8 cm hosszú, 4 cm széles darabokra vágjuk.
Ezeket a csíkokat a következőképpen töltjük meg:
Sertéssült és sült csirke, füstölt sonka és sonkaszalonna maradékait összedolgozzuk egy darabka fokhagymával és majoránnával, megsózzuk, megborsozzuk, reszelt szerecsendiót adunk hozzá.
Ehhez jön azonos mennyiségű, tejbe áztatott fehér kenyér, egy-két tojássárgája, reszelt parmezán sajt.
A hússzeletekbe belegöngyöljük a tölteléket (cérnával átkötve vagy fogpiszkálóval átszúrva), majd lapos cseréptálba tesszük, ahol már várja a zsír vagy az olaj.
A megpirított tekercsek nyakon öntendők borral, majd ha ez elpárolgott, vizet, esetleg erősen hígítva sűrített paradicsomot töltünk rájuk, így puhára párolódnak.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
LEVESEK LEXIKONJA - TOJÁSLEVESEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.